SZKOLENIA U NAS

Zapraszamy do Akademii Gastronomii w Sopocie!

Manager Gastronomii

Manager Gastronomii

Dobrze wyszkolona, profesjonalna kadra kierownicza to najważniejszy element każdej placówki gastronomicznej. Manager restauracji zarządza personelem lokalu, koordynuje jego pracę, ustala i rozdziela obowiązki miedzy pracowników, ustala również grafik, musi też dbać o...

czytaj dalej
Szef Kuchni

Szef Kuchni

Szef Kuchni odpowiada nie tylko za smak! To bardzo wymagające stanowisko, które wymaga organizacji pracy, zarządzania personelem i kosztami, liczenia Food Costu, a także wiedzy na temat norm sanitarnych oraz tworzenia menu. Poza tak dużą liczbą obowiązków od szefa...

czytaj dalej
Kucharz

Kucharz

Szkolenie kucharz to intensywny kurs, który pozwala zdobyć niezbędną wiedzę teoretyczną, potrzebną do pracy w kuchni. Poznasz potężne narzędzie jakim jest Food Cost, nowe połączenia smakowe, ulepszysz swoją ergonomię pracy, zapoznasz się z różnymi technikami obróbki...

czytaj dalej
Manager obiektu weselnego

Manager obiektu weselnego

Szkolenie Manager obiektu weselnego dedykowane jest pracującym w salach weselnych i zajmujących się organizacją wesel. W obecnym trendzie, przy dynamicznym rozwoju branży weselnej, ciągłym odkrywaniu nowych rozwiązań, poszukiwane są przede wszystkim osoby kreatywne,...

czytaj dalej
Komunikacja i motywowanie

Komunikacja i motywowanie

Od prawidłowej komunikacji zależy poziom motywacji! Komunikacja interpersonalna to najważniejsza umiejętność, jakiej uczysz się w życiu. To właśnie dzięki niej tworzymy relacje, rozwijamy przedsiębiorstwa i budujemy zespoły. W idealnym miejscu komunikacja między...

czytaj dalej
Manager Gastronomii Poziom II

Manager Gastronomii Poziom II

„Kokosów nie ma” – często to słyszymy.„Wszystko muszę robić sam/a” – to w sumie też nierzadko.„Ludziom nie zależy na pracy, a nie stać mnie na ciągłe podwyżki” – to szlagier każdego szkolenia.„Ja mam wszystko policzone – w głowie” – to nasza ulubiona wisienka na...

czytaj dalej
Szkolenie Kelnerskie

Szkolenie Kelnerskie

Jedzenie jest jedną z podstawowych przyjemności dla każdego człowieka. Dobre jedzenie i świetny serwis potrafią czynić cuda. Zaobserwować to można w każdej restauracji. Zadowolony Gość zostawi spory napiwek, odwiedzi nas ponownie i przyprowadzi znajomych. Kurs...

czytaj dalej
Zarządzanie pracownikami w praktyce

Zarządzanie pracownikami w praktyce

„Kiedyś to było inaczej. To młode pokolenie nie nadaje się do pracy. Są roszczeniowi!” Na absolutnie każdym szkoleniu słyszymy to zdanie po kilkanaście razy. Tylko czy na pewno problem leży po stronie pracowników? Może po prostu w Twojej firmie brak zasad, procedur,...

czytaj dalej
Skuteczny marketing Twojego lokalu

Skuteczny marketing Twojego lokalu

Dwudniowe warsztaty z nowoczesnego marketingu w gastronomii są przeznaczone dla managerów, właścicieli, kadry zarządzającej. Szkolenie udowodni, dlaczego tak ważne jest stworzenie atrakcyjnego, charakterystycznego i spójnego wizerunku restauracji. Wielu restauratorów...

czytaj dalej
Marketing 2.0

Marketing 2.0

Wielu restauratorów myśli, że wystarczy podawać dobre jedzenie, aby przyciągnąć gości do swojego lokalu. Cóż, bardzo rzadko, ale może się tak zdarzyć. Jednakże w zdecydowanej większości przypadków na osiągnięcie sukcesu składa się wiele elementów, w tym marketing....

czytaj dalej
Zarządzanie sprzedażą

Zarządzanie sprzedażą

Jeśli jesteś: właścicielem lokalu gastronomicznego, managerem lub kierownikiem gastronomii, managerem lub pracownikiem działu sprzedaży, lub wkrótce obejmiesz, jedno z tych stanowisk. Borykasz się: z tym w oparciu o co i jak ustalić cele sprzedaże częstym...

czytaj dalej
Sprzedaż sugerowana

Sprzedaż sugerowana

Efektywny pracownik to ten, który potrafi obsłużyć Gościa tak, aby uzyskać wysoki rachunek i sprawić, że Gość będzie chciał wrócić. O tym jak to robić, budowaniu efektywnej relacji z Gościem oraz technikach sprzedaży sugerowanej dowiesz się na tym praktycznym...

czytaj dalej
Barmańskie

Barmańskie

Nasze szkolenie barmańskie w 80% składa się z zajęć praktycznych,  podczas, których używamy tylko oryginalnych alkoholi w nielimitowanych ilościach. Po odbyciu wielu kursów barmańskich doszliśmy do wniosku, że teoretyczna nauka sporządzania koktajli nie przygotuje...

czytaj dalej
Zarządzanie kosztami lokalu gastronomicznego

Zarządzanie kosztami lokalu gastronomicznego

Duży obrót nie gwarantuje dużego zysku. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że za zysk odpowiada nie tylko obrót ale i zarządzanie kosztami. Szkolenie Zarządzanie kosztami lokalu gastronomicznego to kurs, który stworzyliśmy dla szefów kuchni, managerów i...

czytaj dalej
Manager cateringu

Manager cateringu

W ostatnich latach obserwuje się dynamiczny rozwój usług cateringowych, dlatego po dogłębnej analizie rynku stworzyliśmy dla Państwa PIERWSZE W POLSCE szkolenie Managera Cateringu! Jest to kompleksowe szkolenie dla managerów pracujących w firmach cateringowych,...

czytaj dalej
Manager hotelu

Manager hotelu

Dobrze wyszkolona, profesjonalna kadra kierownicza to najważniejszy element każdego hotelu. Manager zarządza personelem lokalu, koordynuje jego pracę, ustala i rozdziela obowiązki miedzy pracowników, ustala również grafik,  musi też dbać o przestrzeganie w lokalu...

czytaj dalej