SZKOLENIA U NAS
Zapraszamy do Akademii Gastronomii w Sopocie!
Manager Gastronomii
Dobrze wyszkolona, profesjonalna kadra kierownicza to najważniejszy element każdej placówki gastronomicznej. Manager restauracji zarządza personelem lokalu, koordynuje jego pracę, ustala i rozdziela obowiązki miedzy pracowników, ustala również grafik, musi też dbać o...
Szef Kuchni
Szef Kuchni odpowiada nie tylko za smak! To bardzo wymagające stanowisko, które wymaga organizacji pracy, zarządzania personelem i kosztami, liczenia Food Costu, a także wiedzy na temat norm sanitarnych oraz tworzenia menu. Poza tak dużą liczbą obowiązków od szefa...
Kucharz
Szkolenie kucharz to intensywny kurs, który pozwala zdobyć niezbędną wiedzę teoretyczną, potrzebną do pracy w kuchni. Poznasz potężne narzędzie jakim jest Food Cost, nowe połączenia smakowe, ulepszysz swoją ergonomię pracy, zapoznasz się z różnymi technikami obróbki...
Manager Obiektu Weselnego
Szkolenie Manager obiektu weselnego dedykowane jest pracującym w salach weselnych i zajmujących się organizacją wesel. W obecnym trendzie, przy dynamicznym rozwoju branży weselnej, ciągłym odkrywaniu nowych rozwiązań, poszukiwane są przede wszystkim osoby kreatywne,...
Komunikacja i Motywowanie
Od prawidłowej komunikacji zależy poziom motywacji! Komunikacja interpersonalna to najważniejsza umiejętność, jakiej uczysz się w życiu. To właśnie dzięki niej tworzymy relacje, rozwijamy przedsiębiorstwa i budujemy zespoły. W idealnym miejscu komunikacja między...
Manager Gastronomii Poziom II
„Kokosów nie ma” – często to słyszymy.„Wszystko muszę robić sam/a” – to w sumie też nierzadko.„Ludziom nie zależy na pracy, a nie stać mnie na ciągłe podwyżki” – to szlagier każdego szkolenia.„Ja mam wszystko policzone – w głowie” – to nasza ulubiona wisienka na...
Szkolenie Kelnerskie
Jedzenie jest jedną z podstawowych przyjemności dla każdego człowieka. Dobre jedzenie i świetny serwis potrafią czynić cuda. Zaobserwować to można w każdej restauracji. Zadowolony Gość zostawi spory napiwek, odwiedzi nas ponownie i przyprowadzi znajomych. Kurs...
Skuteczne Zarządzanie Pracownikami w Praktyce
„Kiedyś to było inaczej. To młode pokolenie nie nadaje się do pracy. Są roszczeniowi!” Na absolutnie każdym szkoleniu słyszymy to zdanie po kilkanaście razy. Tylko czy na pewno problem leży po stronie pracowników? Może po prostu w Twojej firmie brak zasad, procedur,...
Skuteczny Marketing Twojego Lokalu
Dwudniowe warsztaty z nowoczesnego marketingu w gastronomii są przeznaczone dla managerów, właścicieli, kadry zarządzającej. Szkolenie udowodni, dlaczego tak ważne jest stworzenie atrakcyjnego, charakterystycznego i spójnego wizerunku restauracji. Wielu restauratorów...
Marketing 2.0
Wielu restauratorów myśli, że wystarczy podawać dobre jedzenie, aby przyciągnąć gości do swojego lokalu. Cóż, bardzo rzadko, ale może się tak zdarzyć. Jednakże w zdecydowanej większości przypadków na osiągnięcie sukcesu składa się wiele elementów, w tym marketing....
Zarządzanie Sprzedażą
Jeśli jesteś: właścicielem lokalu gastronomicznego, managerem lub kierownikiem gastronomii, managerem lub pracownikiem działu sprzedaży, lub wkrótce obejmiesz, jedno z tych stanowisk. Borykasz się: z tym w oparciu o co i jak ustalić cele sprzedaże częstym...
Sprzedaż Sugerowana
Efektywny pracownik to ten, który potrafi obsłużyć Gościa tak, aby uzyskać wysoki rachunek i sprawić, że Gość będzie chciał wrócić. O tym jak to robić, budowaniu efektywnej relacji z Gościem oraz technikach sprzedaży sugerowanej dowiesz się na tym praktycznym...
Barmańskie
Nasze szkolenie barmańskie w 80% składa się z zajęć praktycznych, podczas, których używamy tylko oryginalnych alkoholi w nielimitowanych ilościach. Po odbyciu wielu kursów barmańskich doszliśmy do wniosku, że teoretyczna nauka sporządzania koktajli nie przygotuje...
Zarządzanie Kosztami Lokalu Gastronomicznego
Duży obrót nie gwarantuje dużego zysku. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że za zysk odpowiada nie tylko obrót ale i zarządzanie kosztami. Szkolenie Zarządzanie kosztami lokalu gastronomicznego to kurs, który stworzyliśmy dla szefów kuchni, managerów i...
Manager Cateringu
W ostatnich latach obserwuje się dynamiczny rozwój usług cateringowych, dlatego po dogłębnej analizie rynku stworzyliśmy dla Państwa PIERWSZE W POLSCE szkolenie Managera Cateringu! Jest to kompleksowe szkolenie dla managerów pracujących w firmach cateringowych,...
Manager Hotelu
Dobrze wyszkolona, profesjonalna kadra kierownicza to najważniejszy element każdego hotelu. Manager zarządza personelem lokalu, koordynuje jego pracę, ustala i rozdziela obowiązki miedzy pracowników, ustala również grafik, musi też dbać o przestrzeganie w lokalu...