Szkolenie pt. „Kalkulacja imprez okolicznościowych” to kurs, który stworzyliśmy dla szefów kuchni, managerów i właścicieli lokali gastronomicznych, organizujących eventy.
Pokażemy Ci jak dokonać podziału kosztów, prawidłowo stworzyć receptury i zarządzać kosztami produkcji. W jaki sposób prawidłowo policzyć koszty pracowników, koszty utrzymania lokalu jak i koszty surowca. Następnie przeprowadzimy Cię przez zawiły świat kształtowania cen sprzedaży, prezentację oferty oraz zarządzania sprzedażą.
Podczas szkolenia omówimy:
- Analiza kosztów lokalu gastronomicznego
- Określenie minimalnego i oczekiwanego obrotu
- Sposób na wyróżnienie się na rynku – zasady konkurencyjności
- Kalkulacja surowca (food cost)
- Kalkulacja kosztów personelu
- Określenie kosztów operacyjnych
- Zarządzanie produkcją i eliminacja strat produkcyjnych
- Zasady ustalania ceny sprzedaży
- Budowanie oferty – triki sprzedażowe
- Zasady tworzenia oferty, która sprzedaje
Dlaczego właśnie ten kurs:
- Za rozsądną cenę otrzymujesz konkretną, przydatną w praktyce wiedzę – najważniejsze aspekty niezbędne do prawidłowej kalkulacji imprez okolicznościowych.
- Dowiesz się, w jaki sposób policzyć koszty personelu, koszty operacyjne (w tym media) oraz food cost!
- Nauczysz się jak prawidłowo zarządzać sprzedażą poprzez ocenę rentowności poszczególnych produktów!
- Zrozumiesz, co musisz wiedzieć, aby przygotować ofertę, która sama sprzedaje!
W skrócie:
- Ilość filmów 3
- Quizy 0
- Dostęp 2 Godziny
- Poziom umiejętności Wszystkie poziomy
- Język Polski
- Ilość uczestników 410
- Certyfikat No
- Oceny Tak