Kalkulacja imprez okolicznościowych

Duży obrót nie gwarantuje dużego zysku. A duża liczba organizowanych przyjęć może nie satysfakcjonować nas finansowo. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że za zysk odpowiada nie tylko obrót, ale i zarządzanie kosztami.

Szkolenie „Kalkulacja imprez okolicznościowych” to kurs, który stworzyliśmy dla szefów kuchni, managerów i właścicieli lokali gastronomicznych organizujących eventy.

Pokażemy Ci, jak dokonać podziału kosztów, prawidłowo stworzyć receptury i zarządzać kosztami produkcji. W jaki sposób prawidłowo policzyć koszty pracowników, koszty utrzymania lokalu jak i koszty surowca. Następnie przeprowadzimy Cię przez zawiły świat kształtowania cen sprzedaży, prezentację oferty oraz zarządzania sprzedażą.

PLAN SZKOLENIA

  • Analiza kosztów lokalu gastronomicznego
  • Określenie minimalnego i oczekiwanego obrotu
  • Sposób na wyróżnienie się na rynku – zasady konkurencyjności
  • Prawidłowa receptura gastronomiczna – szablon z omówieniem
  • Kalkulacja surowca (food cost)
  • Kalkulacja kosztów personelu
  • Określenie kosztów operacyjnych
  • Określenie produktów rentownych oraz nierentownych
  • Zarządzanie produkcją i eliminacja strat produkcyjnych
  • Zasady ustalania ceny sprzedaży
  • Rodzaje skutecznych promocji
  • Statystyka sprzedaży – tworzenie kalendarza promocji
  • Określenie niskiego i wysokiego sezonu
  • Zarządzanie sprzedażą oraz sztuka tworzenia ofert handlowych
  • Budżetowanie i rozliczanie promocji

Informacje dodatkowe:

  • Istnieje możliwość łączenia planów szkoleniowych – dostosowujemy zakres szkolenia, oferując możliwość połączenia kursów kalkulacja imprez okolicznościowych z elementami budowania oferty okolicznościowej, organizacji i koordynacji, która jest częścią szkolenia manager obiektu weselnego tak, aby idealnie odpowiadały wymaganiom i specyfice Twojej restauracji. Szkolenie możesz powiększyć o audyt finansowy, który pozwoli na szczegółową analizę i optymalizację działań oraz dostarczy wartościowych wskazówek dotyczących strategii i polityki finansowej, a także rentowności Twojego biznesu.
  • Dokonujemy dokładnej analizy potrzeb – przed szkoleniem zbieramy informacje o restauracji poprzez marketingowy research, co umożliwia naszym trenerom merytoryczne i skuteczne przygotowanie do kursu. Możliwe jest rozszerzenie standardowej oferty o indywidualne konsultacje z trenerem przed rozpoczęciem szkolenia.
  • Realizujemy szkolenia w formie jedno- lub dwudniowej, dostosowując harmonogram do preferencji i wymagań klienta, a także wybranego zakresu szkolenia.

Szkolenie w Twoim lokalu:

Na podstawie kilku niezbędnych informacji przedstawimy Tobie ofertę szkolenia

Szkolenie w Twoim hotelu - zapytanie z formularza