792 064 779
akademiagastronomii@gmail.com

Koszyk

0
Rejestracja Login

Zaloguj się

Zgubiłeś swoje hasło?

Nie masz jeszcze konta?Zarejestruj

Akademia Gastronomii
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Szkolenie Stacjonarne
  • Szkolenia w Twoim Lokalu
  • Dla Hoteli
  • KFS
  • Trenerzy
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Szkolenie Stacjonarne
  • Szkolenia w Twoim Lokalu
  • Dla Hoteli
  • KFS
  • Trenerzy
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Sklep
  • SZKOLENIE KELNERSKIE

Sklep

SZKOLENIE KELNERSKIE

SZKOLENIE KELNERSKIE

1681344000 - 15:00

Czas rozpoczęcia

09:00

13 kwietnia 2023

Czas zakończenia

15:00

14 kwietnia 2023

Adres

ul. Władysława Broniewskiego 10, 81-841 Sopot

Wartość

1243zł / osoba

Dodatkowe informacje

Otrzymasz materiały szkoleniowe, certyfikat, lunch i całodzienną przerwę kawową.

SZKOLENIE KELNERSKIE

Jedzenie jest jedną z podstawowych przyjemności dla każdego człowieka. Dobre jedzenie i świetny serwis potrafią czynić cuda. Zaobserwować to można w każdej restauracji. Zadowolony Gość zostawi spory napiwek, odwiedzi nas ponownie i przyprowadzi znajomych.

Kurs kelnerski dzieli się na dwa etapy. W pierwszym etapie przedstawiamy zasady obsługi Gości indywidualnych. Kładziemy bardzo duży nacisk na restauracyjny savoir vivre oraz techniczne umiejętności naszych słuchaczy. Kurs zawiera takie elementy jak: obsługa konsumenta, serwis dań, serwis wina i inne istotne zagadnienia.

Podczas drugiego etapu kursu przybliżamy zagadnienia związane z obsługą imprez okolicznościowych, organizacji bankietów, obsługi konferencji, przerw kawowych i innych istotnych zagadnień związanych z obsługą imprez zorganizowanych.

PLAN SZKOLENIA

DZIEŃ I

  • Predyspozycje zawodowe i cechy osobowościowe kelnera
  • Prezencja kelnera
  • Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi gości
  • Systemy obsługi kelnerskiej
  • Metody obsługi (niemiecka, francuska, angielska, rosyjska)
  • Ogólne zasady obsługi konsumenta
  • Wspólne tworzenie standardu obsługi – powitanie, wskazanie miejsca, przyjmowanie zamówienia, serwowanie potraw i napojów, realizacja rachunku, pożegnanie gości
  • Sprzedaż sugestywna – skuteczne sposoby powiększania rachunku
  • Sposoby postępowania z różnymi klientami
  • Najważniejsze reguły i zasady profesjonalnej obsługi klienta
  • Rola i znaczenie odkrywania, zaspokajania i przekraczania oczekiwań klientów
  • Budowanie pozytywnych relacji w kontakcie z klientem
  • Nastawienie – fundament pozytywnych relacji

DZIEŃ II

  • Budowanie rachunku – sprzedaż sugerowana
  • Cross selling i up selling dla obsługi kelnerskiej
  • Podawanie zimnych napoi bezalkoholowych
  • Rodzaje kaw i procedura ich przygotowania
  • Charakterystyka i serwowanie win
  • Typologia alkoholi – omawianie serwisu
  • Nakrycia specjalne podczas imprez okolicznościowych
  • Techniki obsługi gości podczas spotkań zorganizowanych
  • Prawidłowe ustawianie bufetu i eksponowanie potraw
  • Ćwiczenia praktyczne

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 12h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 – 15:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.

  • Udostępnij:

Poprzednie szkolenie

SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII

Następne szkolenie

SZKOLENIE ZARZĄDZANIE SPRZEDAŻĄ

Kup Bilet

  • Wszystkie miejsca
    17
  • Zarezerwowane miejsca
    11
  • Wartość
    1243zł / osoba
  • Ilość
  • Zapłać za pomocą
Zaloguj

Musisz się zalogować na naszą stronę, aby zarezerwować to szkolenie! Jeśli chcesz dokonać płatności w II ratach napisz do nas na adres biuro@akademiagastronomii.pl

Akademia Gastronomii

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot
NIP: 5892024299, REGON: 364397886

Krajowy rejestr Instytucji Szkoleniowych: 2.22/00008/2018
Konto: mBank 10 1140 2004 0000 3302 7736 3582

ISO 9001:2015

Social Links

  • Facebook
  • Linkedin
  • Instagram
  • Youtube

Social Links

Kontakt

792 064 779

571 515 558

akademiagastronomii@gmail.com

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot

© 2019 akademiagastronomii.net.pl All rights reserved

Korzystając z naszej strony wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Używamy ich zgodnie z polityką prywatności. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.OKPolityka prywatności