792 064 779
akademiagastronomii@gmail.com

Koszyk

0
Rejestracja Login

Zaloguj się

Zgubiłeś swoje hasło?

Nie masz jeszcze konta?Zarejestruj

Akademia Gastronomii
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Sklep
  • KONSULTACJE
  • Szkolenia
  • KFS
  • Trenerzy
  • Kontakt
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Sklep
  • KONSULTACJE
  • Szkolenia
  • KFS
  • Trenerzy
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Szkolenia
  • SZKOLENIE SZEF KUCHNI

Szkolenia

SZKOLENIE SZEF KUCHNI

Czas rozpoczęcia

09:00

30 maja 2022

Czas zakończenia

17:00

1 czerwca 2022

Adres

ul. Okopowa 55, Warszawa (Sala SIII, I piętro) - bezpłatny parking na dziedzińcu

SZKOLENIE SZEF KUCHNI

Szef Kuchni odpowiada nie tylko za smak! To bardzo wymagające stanowisko, w którym łączy się zarządzanie personelem, organizacja pracy, food cost i zarządzanie kosztami, wiedza na temat norm sanitarnych oraz tworzenie menu. Poza tak dużą ilością obowiązków od Szefa Kuchni oczekuje się również kreatywności oraz gotowania z pasją. Od kilku lat obserwujemy, jak Szefowie rozkwitają, przygotowują wspaniałe dania. Jednak nikt nie uczy ich wiedzy, tak samo niezbędnej m.in. zarządzania kosztami gastronomii, norm sanitarnych, zarządzania ludźmi.

Szczerze wierzymy, że każdą porażkę można przerodzić w sukces a przepracowane w branży lata nie są jedynym wyznacznikiem wiedzy i umiejętności. Branża gastronomiczna wyjątkowo prężnie się rozwija. Na chwilę obecną standardem jest łamanie dotychczasowych zasad, otwieranie niekonwencjonalnych koncepcji gastronomicznych czy inwestowanie w trendy nieznane jeszcze w Polsce. Warto stale podnosić swój poziom wiedzy i być otwartym na nowości, aby nie wypaść z tej gastronomicznej gry.

 

PLAN SZKOLENIA

DZIEŃ I

  • Szef kuchni: prezentacja stanowiska, cele, zadania, obowiązki
  • Zakres obowiązków pracowników na poszczególnych stanowiskach
  • Mechanizm budowania autorytetu
  • Rola szefa kuchni i jego realny wpływ na funkcjonowanie lokalu
  • Delegowanie zadań
  • Motywowanie pracowników – kary i nagrody
  • Komunikacja z personelem
  • Narzekanie i demotywacja grupy – trudne rozmowy
  • Nieprawidłowości finansowe – kradzieże i przeciwdziałanie
  • Rozwiązywanie sytuacji kryzysowych
  • Trendy i nowości w sztuce restauracyjnej

DZIEŃ II

  • Analiza rynku gastronomii i śledzenie działań konkurencji
  • Profesjonalne menu dostosowane do specyfiki lokalu
  • Karty menu – zasady tworzenia, obowiązkowe informacje, układ
  • Analiza możliwości technicznych
  • Analiza raportów sprzedażowych
  • Karta rozbioru produktu i jej zastosowanie
  • Rodzaje kontroli i uprawienia inspektorów sanitarnych
  • Lista niezbędnych dokumentów podczas kontroli HŻŻ
  • Kontrola na zgłoszenie – zasady weryfikacji jej autentyczności
  • Przebieg niezapowiedzianej kontroli – jak się przygotować
  • Przetwory własne – jakie wytyczne trzeba spełnić, aby sprzedawać wyroby własne
  • Mrożenie produktów – kiedy jest możliwe i w jakich warunkach
  • Przechowywanie żywności – zasady segregacji w chłodni i lodówkach
  • Praktyczne zarządzanie i prowadzenie dokumentacji GHP/GMP/HACCP

DZIEŃ III

  • Rola managera, właściciela i szefa kuchni w zarządzaniu kosztami
  • Wyznaczenie obszarów do ścisłej i systematycznej kontroli
  • Omówienie kosztów stałych i zmiennych
  • Food Cost i Beverage Cost
  • Analizy FOOD COST, wyciąganie wniosków i wprowadzanie zmian
  • Podstawy tworzenia prawidłowej receptury
  • Receptura a straty w produkcji
  • Identyfikacja i przeciwdziałanie stratom
  • Inwentaryzacje miesięczne – zasady i cele
  • Kontrola kosztów a pracownicy
  • Zarządzanie sprzedażą
  • Kształtowanie cen sprzedaży
  • Koszty wynagrodzeń i koszty pracy –wydajność i efektywność
  • Analiza rentowności działalności gastronomicznej

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 24h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 – 17:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.

  • Udostępnij:

Poprzednie szkolenie

SKUTECZNY MARKETING TWOJEGO LOKALU

Następne szkolenie

SZKOLENIE FOOD COST I ZARZĄDZANIE KOSZTAMI LOKALU GASTRONOMICZNEGO

Kup Bilet

  • Wszystkie miejsca
    17
  • Zarezerwowane miejsca
    10
  • Wartość
    1796 zł/Osobę
  • Ilość
  • Zapłać za pomocą
Zaloguj

Musisz się zalogować na naszą stronę, aby zarezerwować to szkolenie! Jeśli chcesz dokonać płatności w II ratach napisz do nas na adres biuro@akademiagastronomii.pl

Akademia Gastronomii

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot
NIP: 5892024299, REGON: 364397886

Krajowy rejestr Instytucji Szkoleniowych: 2.22/00008/2018
Konto: mBank 10 1140 2004 0000 3302 7736 3582

Social Links

  • Facebook
  • Instagram

Kontakt

792 064 779

akademiagastronomii@gmail.com

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot

© 2019 akademiagastronomii.net.pl All rights reserved