SZKOLENIE SPRZEDAŻ I ORGANIZACJA EVENTÓW
Szkolenie Organizator Wesel dedykowane jest pracującym w lokalach gastronomicznych i zajmujących się organizacją wszelkiego rodzaju eventów w tychże lokalach. W obecnym trendzie, przy dynamicznym rozwoju branży, ciągłym odkrywaniu nowych rozwiązań, poszukiwane są przede wszystkim osoby kreatywne, potrafiące łączyć ze sobą różne dziedziny: sztukę, design, nowe technologie i połączyć je z tradycjami. Organizatorzy stawiają przed nami coraz to większe wymagania, a każda uroczystość wymaga innego przygotowania, planowania czy znalezienia innych rozwiązań.
Uczestnicy szkolenia podczas zajęć otrzymują skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.
PLAN SZKOLENIA
DZIEŃ I
- Wprowadzenie do branży eventowej
- Zawód event manager -kulisy, możliwości, kompetencje
- Możliwości wykorzystania eventów w branży gastronomicznej, case study
- Etapy projektu eventowego – scenariusz, dobór podwykonawców, budżetowanie, koordynacja wydarzenia
- Rodzaje lokalizacji eventowych i kryteria doboru
- Trendy gastronomiczne – atrakcje podczas wydarzenia
- Dopasowanie atrakcji do grupy docelowej i charakteru wydarzenia
- Wydarzenia stylizowane – gdzie szukać nowych pomysłów na atrakcje
- Catering na evencie – formy serwowania i doboru menu
- Wybór formy serwowania i rozliczenia alkoholu
- Ciekawostki gastronomiczne, którymi zaskoczysz klienta
DZIEŃ II
- Scenografia – wybrane elementy i ich zastosowanie w praktyce
- Sztuka aranżacji przestrzeni i magia wizualizacji 3D
- Design sceny – rodzaje konstrukcji scenicznych, różne formy zabudowy i brandingu
- Multimedia – omówienie podstawowego sprzętu technicznego
- Oświetlenie – efekty i zastosowanie
- Przydatne eventowe aplikacje i ich magia działania
- Tworzenie scenariusza eventu w gastronomii – ćwiczenia
- Wybór konferansjera i animatora eventowego
- Dobór odpowiedniego artysty na wydarzenie
- Procedura dokumentacji do ZAiKS, STOART, SWAP
- Prawne możliwości eksploatacji materiałów
- Grafiki, wydruki i gadżety na eventach
- Zaproszenia – kreowanie wyobrażeń o evencie
- Niezbędnik event managera – obowiązkowi podwykonawcy w książce telefonicznej
INFORMACJE DODATKOWE
- Ilość godzin szkoleniowych: 16h
- Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 - 17:00
- Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
- Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
- Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.