SZKOLENIE EVENT MANAGER
Szkolenie sprzedaż i organizacja eventów dedykowane jest pracującym w lokalach gastronomicznych i zajmujących się organizacją wszelkiego rodzaju eventów w tychże lokalach. W obecnym trendzie, przy dynamicznym rozwoju branży, ciągłym odkrywaniu nowych rozwiązań, poszukiwane są przede wszystkim osoby kreatywne, potrafiące łączyć ze sobą różne dziedziny: sztukę, design, nowe technologie i połączyć je z tradycjami. Organizatorzy stawiają przed nami coraz to większe wymagania, a każda uroczystość wymaga innego przygotowania, planowania czy znalezienia innych rozwiązań.
Uczestnicy szkolenia podczas zajęć otrzymują skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.
PLAN SZKOLENIA
DZIEŃ I
- Wprowadzenie do branży eventowej
- Zawód event manager w branży gastronomicznej - prezentacja stanowiska, kulisy, możliwości
- Możliwości wykorzystania eventów w branży gastronomicznej, case study
- Etapy projektu eventowego – scenariusz, dobór podwykonawców, budżetowanie, koordynacja wydarzenia
- Rodzaje lokalizacji eventowych i kryteria doboru odpowiedniego lokalu
- Trendy gastronomiczne – atrakcje podczas wydarzenia
- Dopasowanie atrakcji do grupy docelowej i charakteru wydarzenia
- Wydarzenia stylizowane – gdzie i jak szukać nowych pomysłów na atrakcje
- Catering na evencie – formy serwowania i doboru menu
- Wybór formy serwowania i rozliczenia alkoholu
DZIEŃ II
- Scenografia – wybrane elementy i ich zastosowanie w praktyce
- Sztuka aranżacji przestrzeni i magia wizualizacji 3D
- Multimedia – omówienie podstawowego sprzętu technicznego
- Oświetlenie – efekty i zastosowanie
- Przydatne eventowe aplikacje oraz sposoby ich działania
- Tworzenie scenariusza eventu w gastronomii – ćwiczenia
- Wybór artysty, konferansjera i animatora eventowego
- Odtwarzanie muzyki a ZAiKS, STOART, SWAP i ZAVP
- Prawne możliwości eksploatacji materiałów
- Zaproszenia jako kreowanie wyobrażeń o evencie
- Niezbędnik event managera – obowiązkowi podwykonawcy w książce telefonicznej
INFORMACJE DODATKOWE
- Ilość godzin szkoleniowych: 16h
- Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 - 17:00
- Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
- Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
- Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.