Szkolenie Cukiernicze

Szkolenie cukiernicze to jedno lub dwudniowe praktyczne szkolenie  dla cukierników i kucharzy, skierowane zarówno do początkujących, którzy pragną zdobyć solidne podstawy cukiernictwa, jak i do doświadczonych profesjonalistów, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę i zdobyć nowe inspiracje. Wierzymy, że każdy potrafi piec, tylko nie każdy odkrył w sobie ten talent. Nowoczesne torty i monoporcje są silnie rozwijającym się trendem.
Dzięki wiedzy naszych cukierników i praktycznym warsztatom, zdobędziesz unikalne umiejętności, które pozwolą Ci wyróżnić się w branży.
Nie czekaj! Dołącz do naszego szkolenia i rozwijaj swoje umiejętności. Motywacja, pasja i kreatywność – to wszystko czego potrzebujesz, aby odnieść sukces w świecie słodkości.

Zaskocz swoich Gości wspaniałym deserem!

PLAN SZKOLENIA

W ramach szkolenia zrealizujemy:

  • Monoporcje deserowe
  • Shoty bankietowe
  • Desery z form silikonowych
  • Desery talerzowe
  • Petit chou
  • Nowoczesne torty z form silikonowych
  • Czekolada – rodzaje, temperowanie, zastosowanie w deserach
  • Wykonanie dekoracji czekoladowych i pralin
  • Kremy – rodzaje, sposoby przygotowywania
  • Glazury lustrzane
  • Pianki
  • Zamsze

Liczba oraz rodzaj poszczególnych deserów do indywidualnego ustalenia według potrzeb lokalu.

 

INFORMACJE DODATKOWE

  • Szkolenia realizujemy wyłącznie indywidualnie.
  • Ilość godzin szkoleniowych: 8h (1 dzień) / 16h (2 dni)
  • Czas szkolenia jest szacunkowym czasem trwania kursu. Może być skrócony lub przedłużony bez dodatkowych kosztów, w zależności od aktualnych warunków technicznych i organizacyjnych w lokalu.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują receptury w wersji drukowanej.
  • Prezentowane w trakcie zajęć wyroby oraz opracowane przepisy nie są przeznaczone do bezpośredniego wykorzystywania w ofercie danego lokalu. Mają one jedynie charakter edukacyjny i inspiracyjny oraz służą poszerzeniu wiedzy uczestników na temat różnorodności i kreatywności w tworzeniu dań/deserów/napojów. Ostateczny wybór i włączenie konkretnych wyrobów do oferty zależy od indywidualnych preferencji, polityki firmy oraz lokalnego kontekstu biznesowego.
  • Zapewniamy sprzęt, produkty (w ofercie z towarem) oraz fartuchy.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.