792 064 779
akademiagastronomii@gmail.com

Koszyk

0
Rejestracja Login

Zaloguj się

Zgubiłeś swoje hasło?

Nie masz jeszcze konta?Zarejestruj

Akademia Gastronomii
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Szkolenie Stacjonarne
  • Szkolenia w Twoim Lokalu
  • Dla Hoteli
  • KFS
  • Trenerzy
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Szkolenie Stacjonarne
  • Szkolenia w Twoim Lokalu
  • Dla Hoteli
  • KFS
  • Trenerzy
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Sklep
  • SZKOLENIE MANAGER OBIEKTU WESELNEGO

Sklep

SZKOLENIE MANAGER OBIEKTU WESELNEGO

SZKOLENIE MANAGER OBIEKTU WESELNEGO

1678838400 - 17:00

Czas rozpoczęcia

09:00

15 marca 2023

Czas zakończenia

17:00

17 marca 2023

Adres

ul. Władysława Broniewskiego 10; 81-841 Sopot

Wartość

1932zł / osoba

Dodatkowe informacje

Otrzymasz materiały szkoleniowe, certyfikat, lunch i całodzienną przerwę kawową.

SZKOLENIE MANAGER OBIEKTU WESELNEGO

Szkolenie Manager obiektu weselnego dedykowane jest pracującym w salach weselnych i zajmujących się organizacją wesel. W obecnym trendzie, przy dynamicznym rozwoju branży weselnej, ciągłym odkrywaniu nowych rozwiązań, poszukiwane są przede wszystkim osoby kreatywne, potrafiące łączyć ze sobą różne dziedziny: sztukę, design, nowe technologie i połączyć je z tradycjami. Pary Młode stawiają przed nami coraz to większe wymagania, a każda uroczystość wymaga innego przygotowania, planowania czy znalezienia innych rozwiązań.

Nauczymy Cię jak prawidłowo kalkulować oferty okolicznościowe, komponować je i prowadzić rozmowy sprzedażowe. Do tego zrealizujemy warsztat pozyskiwania zleceń weselnych! Twój zysk jest w Twoich rękach.
 

PLAN SZKOLENIA

DZIEŃ I

  • Oczekiwania Par Młodych wobec organizatorów
  • Ankieta oczekiwań Pary Młodej
  • Przygotowanie atrakcyjnej i indywidualnej oferty weselnej
  • Umowa na organizację przyjęcia ślubnego
  • Procedura dokumentacji i opłat za odtwarzanie muzyki
  • Regulamin współpracy sali weselnej z parą młodą i wykonawcami
  • Scenariusz i agenda uroczystości weselnej
  • Plan ślubu plenerowego i sali weselnej
  • Wybór i dostosowanie menu oraz form serwowania
  • Rozwiązywanie sytuacji kryzysowych
  • Menu tasting – zasady organizacji menu próbnego
  • Formy serwowania i rozliczania alkoholu
  • Rozliczenie przyjęcia i rozwiązywanie reklamacji
  • Analiza rynku i określenie klienta docelowego
  • Zasady konkurencji i sposoby wyróżnienia się na rynku
  • Niezbędne materiały sprzedażowe – jak je przygotować
  • Zasady komponowania oferty handlowej, która sprzedaje
  • Normy prawne i kluczowe informacje w ofercie weselnej
  • Bezpłatne narzędzia do komponowania propozycji handlowych
  • Prawidłowa prezentacja oferty – układ, prezentacja ceny, triki sprzedażowe
  • Dostosowanie oferty do potrzeb i preferencji klientów
  • Przygotowanie mailingu – układ, treść, grafiki i odnośniki
  • Copywriting oferty sprzedażowej – perswazja i argumentacja

DZIEŃ II

  • Pierwsze spotkanie – checklista materiałów sprzedażowych
  • FAQ – narzędzie zamykające sprzedaż
  • Budowanie rachunku – skuteczne techniki sprzedaży
  • Śluby plenerowe (cywilne, humanistyczne)
  • Wesele międzynarodowe – pułapki i możliwości
  • Wybór i dostosowanie tematu przewodniego wesela
  • Dodatkowe eventy weselne (kolacja przedweselna, poprawiny)
  • Trendy i nowości w organizacji wesel
  • Rozrywka – nowoczesne rozwiązania
  • Sposoby rozwiązywania sytuacji kryzysowych 
  • Analiza kosztów lokalu gastronomicznego
  • Określenie minimalnego i oczekiwanego obrotu
  • Sposób na wyróżnienie się na rynku – zasady konkurencyjności
  • Kalkulacja surowca (food cost)
  • Kalkulacja kosztów personelu
  • Określenie kosztów operacyjnych
  • Określenie produktów rentownych oraz nierentownych
  • Zarządzanie produkcją i eliminacja strat produkcyjnych
  • Zasady ustalania ceny sprzedaży
  • Rodzaje skutecznych promocji
  • Statystyka sprzedaży – tworzenie kalendarza promocji
  • Budżetowanie i rozliczanie promocji

DZIEŃ III

  • Pozyskiwanie zleceń weselnych w praktyce
  • Rola Public Relations – dlaczego sam marketing nie wystarczy
  • Budowanie wizerunku w praktyce – gotowe rozwiązania
  • Diagnoza marki – czyli Twój lokal z punktu widzenia klienta
  • Targi weselne i dni otwarte – szanse, możliwości i zagrożenia
  • Planowanie stoiska, organizacja wydarzenia i współpraca z podwykonawcami
  • KPI – mierzenie skuteczności podjętych działań
  • Media społecznościowe od podstaw: Facebook, Instagram, TikTok
  • Komunikacja marketingowa w social mediach – case study
  • Facebook Ads (zasady funkcjonowania systemu reklamowego, dobre praktyki tworzenia reklam, dostępne formaty reklamowe, zarządzanie budżetem i optymalizacja kampanii)
  • Instagram od podstaw – rodzaje contentu, dobór hasztagów, aplikacje do obróbki zdjęć• Strona internetowa jako podstawowe źródło informacji
  • Youtube i videomarketing – narzędzia i zastosowanie
  • Google – możliwości, zastosowanie i narzędzia
  • Darmowe narzędzia do tworzenia grafik – canva w praktyce
  • Marketing tradycyjny i lokalny zwiększający popularność naszego obiektu
  • Marketing szeptany – siła poleceń, ocen i referencji
  • Analiza kampanii reklamowych
  • Najczęstsze błędy kampanii marketingowych

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 24h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 - 17:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.

 

  • Udostępnij:

Poprzednie szkolenie

SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII

Następne szkolenie

SZKOLENIE SZEF KUCHNI

Kup Bilet

  • Wszystkie miejsca
    17
  • Zarezerwowane miejsca
    14
  • Wartość
    1932zł / osoba
  • Ilość
  • Zapłać za pomocą

Akademia Gastronomii

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot
NIP: 5892024299, REGON: 364397886

Krajowy rejestr Instytucji Szkoleniowych: 2.22/00008/2018
Konto: mBank 10 1140 2004 0000 3302 7736 3582

ISO 9001:2015

Social Links

  • Facebook
  • Linkedin
  • Instagram
  • Youtube

Social Links

Kontakt

792 064 779

571 515 558

akademiagastronomii@gmail.com

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot

© 2019 akademiagastronomii.net.pl All rights reserved

Korzystając z naszej strony wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Używamy ich zgodnie z polityką prywatności. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.OKPolityka prywatności