SZKOLENIE ZARZĄDZANIE SPRZEDAŻĄ

Jeśli jesteś:

  •     właścicielem lokalu gastronomicznego,
  •     managerem lub kierownikiem gastronomii,
  •     managerem lub pracownikiem działu sprzedaży,
  •     lub wkrótce obejmiesz, jedno z tych stanowisk.

Borykasz się:

  •     z tym w oparciu o co i jak ustalić cele sprzedaże
  •     częstym nieosiąganiem zamierzonego wyniku finansowego
  •     brakiem motywacji i zaangażowania zespołu
  •     zaniżonymi rachunkami Twojego personelu

 

I chcesz:

  • wyciągnąć wnioski z wcześniejszych błędów
  • sprzedawać i wyróżnić produkty najrentowniejsze
  • zwiększyć obrót o co najmniej 20%
  • zastosować sprawdzone metody budowania rachunku
  • zmobilizować zespół, aby sprzedawał więcej

PLAN SZKOLENIA

  • Sprzedaż w gastronomii – przeprowadzenie samodzielnego audytu
  • Psychologia sprzedaży w praktyce
  • Analiza danych sprzedażowych – rodzaje raportów z omówieniem
  • Analiza efektywności – wnioski, obszary do poprawy, programy naprawcze
  • Opracowanie planu działania w różnych wariantach
  • Statystyka sprzedaży – znaczenie i zastosowanie
  • Określenie produktów rentownych oraz nierentownych
  • Analiza menu i macierz BCG
  • Kształtowanie cen sprzedaży i inżynieria menu
  • Prawidłowa prezentacja oferty – układ, prezentacja ceny, triki sprzedażowe
  • Gastrofizyka w praktyce – zastosowanie czynników zewnętrznych w sprzedaży
  • Programy lojalnościowe – mechanizmy i zasady tworzenia
  • Budowanie rachunku – skuteczne techniki sprzedaży
  • Up selling i cross selling w praktyce
  • Standaryzacja obsługi jako kluczowy czynnik powiększania rachunku
  • Szkolenie personelu sprzedażowego
  • Systemy motywacyjne dla personelu – gotowe rozwiązania

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 7h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 – 16:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.