SZKOLENIE PR I MARKETING W GASTRONOMII

Jednodniowy warsztat – nowoczesny marketing w gastronomii jest przeznaczony dla managerów, właścicieli, kadry zarządzającej. Szkolenie udowodni, dlaczego tak ważne jest stworzenie atrakcyjnego, charakterystycznego i spójnego wizerunku restauracji.

Wielu restauratorów myśli, że wystarczy podawać dobre jedzenie, aby przyciągnąć klientów do swojego lokalu. Cóż, bardzo rzadko, ale może się tak zdarzyć. Jednakże w zdecydowanej większości przypadków osiągnięcie sukcesu to składowa wielu elementów, wśród których wchodzi marketing. Choć nie ma jednoznacznej „złotej” receptury na świetną restaurację, to niewątpliwie w zarządzaniu pomagają: dopracowana, charakterystyczna wizja marketingowa i kulinarna, pełna kontrola i doinformowane otoczenie biznesowo – medialne. Wskażemy, jak działać pomysłowo przy ograniczonych wydatkach, co w gastronomii jest zjawiskiem powszechnym.

Uczestnicy poznają skuteczne sposoby, jak przyciągnąć i zatrzymać uwagę otoczenia i potencjalnych lub obecnych gości. Zrozumieją zasady skutecznego marketingu w gastronomii, a dzięki ćwiczeniom nauczą się stosować je w życiu codziennym.

PLAN SZKOLENIA

  • Strona internetowa jako podstawowe źródło informacji
  • Najefektywniejsze działania w mediach społecznościowych
  • Budowanie skutecznej strategii obecności na Facebooku
  • Facebook Ads (zasady funkcjonowania systemu reklamowego, dobre praktyki tworzenia reklam, dostępne formaty reklamowe, zarządzanie budżetem i i optymalizacja kampanii)
  • Od Instagrama po Instagramers’ów – czyli jak za pomocą obrazu i video przyciągnąć odbiorców
  • Platformy monitoringu mediów społecznościowych – czyli o poszukiwaniu, śledzeniu i zaangażowaniu klientów
  • Google – jak zaistnieć w płatnych i bezpłatnych wynikach wyszukiwania
  • Kampanie remarketingowe czyli przypomnij o swojej restauracji klientom, którzy odwiedzili Twoją stronę
  • Marketing tradycyjny i lokalny zwiększający popularność restauracji
  • Analiza kampanii reklamowych

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 6h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 – 17:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.