Szkolenie NOWOCZESNE TORTY
Szkolenie cukiernicze to jedno lub dwudniowe praktyczne szkolenie dla cukierników i kucharzy, skierowane zarówno do początkujących, którzy pragną zdobyć solidne podstawy cukiernictwa, jak i do doświadczonych profesjonalistów, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę i zdobyć nowe inspiracje. Wierzymy, że każdy potrafi piec, tylko nie każdy odkrył w sobie ten talent. Nowoczesne torty i monoporcje są silnie rozwijającym się trendem.
Dzięki wiedzy naszych cukierników i praktycznym warsztatom, zdobędziesz unikalne umiejętności, które pozwolą Ci wyróżnić się w branży.
Nie czekaj! Dołącz do naszego szkolenia i rozwijaj swoje umiejętności. Motywacja, pasja i kreatywność – to wszystko czego potrzebujesz, aby odnieść sukces w świecie słodkości. Zaskocz swoich Gości wspaniałym deserem!
PLAN SZKOLENIA
Na organizację szkolenia składa się:
- Przygotowanie przepisów.
- Przygotowanie listy zakupów oraz zakup towaru na szkolenie (towar w cenie szkolenia w wersji „z towarem”).
1 lub 2 dni praktycznych warsztatów cukierniczych po 8h zegarowych z omówieniem:
- Jak wybrać dobrej jakości produkt, na co zwrócić uwagę.
- Etapy przygotowania produktu
- Obróbka wstępna.
- Obróbka termiczna.
- Omówienie, jak powinno się je przechowywać.
- Omówienie, czy któryś ze składników można pominąć/ zamienić.
- Pokazanie przykładowego dekorowania.
- Degustacja.
- Sztuka dekorowania i prezentacji deserów warsztat.
- Tworzenie standaryzacji, produkcji, powtarzalność produkcji.
- Tworzenie deserów na podstawie łączenia smaków.
- Klasyczne zasady oraz nowoczesne metody.
- Dekonstrukcje przepisów klasycznych (klasyczne desery podane w nowatorski sposób).
- Przygotowanie deserów do sesji zdjęciowej oraz wykonanie zdjęć.
INFORMACJE DODATKOWE
- Szkolenia realizujemy wyłącznie indywidualnie.
- Ilość godzin szkoleniowych: 8h (1 dzień) / 16h (2 dni)
- Czas szkolenia jest szacunkowym czasem trwania kursu. Może być skrócony lub przedłużony bez dodatkowych kosztów, w zależności od aktualnych warunków technicznych i organizacyjnych w lokalu.
- Uczestnicy szkolenia otrzymują receptury w wersji drukowanej.
- Prezentowane w trakcie zajęć wyroby oraz opracowane przepisy nie są przeznaczone do bezpośredniego wykorzystywania w ofercie danego lokalu. Mają one jedynie charakter edukacyjny i inspiracyjny oraz służą poszerzeniu wiedzy uczestników na temat różnorodności i kreatywności w tworzeniu dań/deserów/napojów. Ostateczny wybór i włączenie konkretnych wyrobów do oferty zależy od indywidualnych preferencji, polityki firmy oraz lokalnego kontekstu biznesowego.
- Zapewniamy sprzęt, produkty ( w ofercie z towarem) oraz fartuchy.
- Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.