Szkolenie MONOPORCJE CUKIERNICZE

Szkolenie cukiernicze to jedno lub dwudniowe praktyczne szkolenie  dla cukierników i kucharzy, skierowane zarówno do początkujących, którzy pragną zdobyć solidne podstawy cukiernictwa, jak i do doświadczonych profesjonalistów, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę i zdobyć nowe inspiracje. Wierzymy, że każdy potrafi piec, tylko nie każdy odkrył w sobie ten talent. Nowoczesne torty i monoporcje są silnie rozwijającym się trendem.

Dzięki wiedzy naszych cukierników i praktycznym warsztatom, zdobędziesz unikalne umiejętności, które pozwolą Ci wyróżnić się w branży.

Nie czekaj! Dołącz do naszego szkolenia i rozwijaj swoje umiejętności. Motywacja, pasja i kreatywność – to wszystko czego potrzebujesz, aby odnieść sukces w świecie słodkości. Zaskocz swoich Gości wspaniałym deserem!

PLAN SZKOLENIA

Na organizację szkolenia składa się:

  • Przygotowanie przepisów.
  • Przygotowanie listy zakupów oraz zakup towaru na szkolenie (towar w cenie szkolenia w wersji „z towarem”).

1 lub 2 dni praktycznych warsztatów cukierniczych po 8h zegarowych z omówieniem:

  • Jak wybrać dobrej jakości produkt, na co zwrócić uwagę.
  • Etapy przygotowania produktu
  • Obróbka wstępna.
  • Obróbka termiczna.
  • Omówienie, jak powinno się je przechowywać.
  • Omówienie, czy któryś ze składników można pominąć/ zamienić.
  • Pokazanie przykładowego dekorowania.
  • Degustacja.
  • Sztuka dekorowania i prezentacji deserów warsztat.
  • Tworzenie standaryzacji, produkcji, powtarzalność produkcji.
  • Tworzenie deserów na podstawie łączenia smaków.
  • Klasyczne zasady oraz nowoczesne metody.
  • Dekonstrukcje przepisów klasycznych (klasyczne desery podane w nowatorski sposób).
  • Przygotowanie deserów do sesji zdjęciowej oraz wykonanie zdjęć.

INFORMACJE DODATKOWE

  • Szkolenia realizujemy wyłącznie indywidualnie.
  • Ilość godzin szkoleniowych: 8h (1 dzień) / 16h (2 dni)
  • Czas szkolenia jest szacunkowym czasem trwania kursu. Może być skrócony lub przedłużony bez dodatkowych kosztów, w zależności od aktualnych warunków technicznych i organizacyjnych w lokalu.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują receptury w wersji drukowanej.
  • Prezentowane w trakcie zajęć wyroby oraz opracowane przepisy nie są przeznaczone do bezpośredniego wykorzystywania w ofercie danego lokalu. Mają one jedynie charakter edukacyjny i inspiracyjny oraz służą poszerzeniu wiedzy uczestników na temat różnorodności i kreatywności w tworzeniu dań/deserów/napojów. Ostateczny wybór i włączenie konkretnych wyrobów do oferty zależy od indywidualnych preferencji, polityki firmy oraz lokalnego kontekstu biznesowego.
  • Zapewniamy sprzęt, produkty ( w ofercie z towarem) oraz fartuchy.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.