SZKOLENIE KONTROLA SANEPIDU BEZ TAJEMNIC

Prowadzenie lokalu gastronomicznego wiąże się z regularnymi kontrolami Inspekcji Sanitarnej. Ich celem jest ochrona konsumentów przed chorobami, zatruciami, zakażeniem bakteriami oraz innym wpływem niekorzystnym i szkodliwym na organizm ludzki. Zazwyczaj wizyta sanepidu dostarcza nam dużo stresu i emocji, zwłaszcza w ostatnim czasie. Aby uniknąć nieprzyjemnych konsekwencji warto poznać najważniejsze przepisy, uprawnienia inspektorów sanitarnych oraz sprawdzone i skuteczne rozwiązania.

Podczas szkolenia udzielamy porad i proponujemy rozwiązania, które nie wychodzą poza ramy wymogów i wytycznych narzucanych przez przepisy. Pozwól, że  bezboleśnie z promiennym uśmiechem na twarzy przeprowadzimy Cię przez zawiły świat nudnych przepisów, wymogów i biurokracji, których sensu zupełnie nie rozumiesz.

PLAN SZKOLENIA

  • Wyjaśnienie podstawowych definicji związanych z systemem GMP, GHP oraz systemem HACCP
  • Dobra Praktyka Produkcyjna i Dobra Praktyka Higieniczna – co to jest i czym się różni?
  • Opis procesu technologicznego – do czego służy i jak go stworzyć?
  • Analiza zagrożeń w teorii i praktyce
  • Krytyczny Punkt Kontrolny – co to jest?
  • Określenie działań korygujących – studium przypadków
  • Praktyczne zarządzanie i prowadzenie dokumentacji HACCP
  • Panel dyskusyjny – zadaj pytanie, które Cię nurtuje!

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 6h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 – 17:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.