Szkolenie Event Manager

Szkolenie Event Manager – organizator imprez dedykowane jest do osób chcących zdobyć umiejętność funkcjonowania na rynku eventowym. Praca eventowca polega na ciągłym odkrywaniu – każde wydarzenie wymaga innego przygotowania, planowania czy znalezienia innych rozwiązań.

W obecnym trendzie, przy dynamicznym rozwoju branży, ciągłym odkrywaniu nowych technologii i implementowaniu ich w eventach, poszukiwane są przede wszystkim osoby kreatywne, potrafiące łączyć ze sobą różne dziedziny: sztukę, design, nowe technologie, digital. Każdy dobry eventowiec powinien więc być wielozadaniową jednostką znającą się na każdym zagadnieniu, którym zarządza przed i w trakcie eventu – są to m.in. multimedia, scenografia, światło, dźwięk, catering – to pozwala skutecznie zarządzać i minimalizuje ryzyko.

Żeby pracować w eventach, trzeba być albo szalonym, albo to naprawdę kochać.

Uczestnicy szkolenia podczas zajęć otrzymują skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.

Dzień I

  • Wprowadzenie do branży eventowej
  • Zawód event manager -kulisy, możliwości, kompetencje
  • Możliwości wykorzystania eventów w branży gastronomicznej, case study
  • Etapy projektu eventowego – scenariusz, dobór podwykonawców, budżetowanie, koordynacja wydarzenia
  • Rodzaje lokalizacji eventowych i kryteria doboru
  • Trendy gastronomiczne – atrakcje podczas wydarzenia
  • Dopasowanie atrakcji do grupy docelowej i charakteru wydarzenia
  • Wydarzenia stylizowane – gdzie szukać nowych pomysłów na atrakcje
  • Catering na evencie – formy serwowania i doboru menu
  • Wybór formy serwowania i rozliczenia alkoholu
  • Ciekawostki gastronomiczne, którymi zaskoczysz klienta

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 16h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 – 17:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.

Dzień II

  • Scenografia – wybrane elementy i ich zastosowanie w praktyce
  • Sztuka aranżacji przestrzeni i magia wizualizacji 3D
  • Design sceny – rodzaje konstrukcji scenicznych, różne formy zabudowy i brandingu
  • Multimedia – omówienie podstawowego sprzętu technicznego
  • Oświetlenie – efekty i zastosowanie
  • Przydatne eventowe aplikacje i ich magia działania
  • Tworzenie scenariusza eventu w gastronomii – ćwiczenia
  • Wybór konferansjera i animatora eventowego
  • Dobór odpowiedniego artysty na wydarzenie
  • Procedura dokumentacji do ZAiKS, STOART, SPAV
  • Prawne możliwości eksploatacji materiałów
  • Grafiki, wydruki i gadżety na eventach
  • Zaproszenia – kreowanie wyobrażeń o evencie
  • Niezbędnik event managera – obowiązkowi podwykonawcy w książce telefonicznej