SZKOLENIE SKUTECZNA REKRUTACJA W GASTRONOMII

Bez pracowników nie ma lokalu gastronomicznego. To oni odpowiadają za sukces lub porażkę jak i zysk lub stratę.

Jednak sama rekrutacja, selekcja i wprowadzenie pracownika nie są tak łatwe, jak na pierwszy rzut oka, mogłoby się wydawać. Dlatego istotne jest, aby dobrze się do tego przygotować!

Szkolenie ma charakter warsztatów, dzięki czemu pozwoli Ci pozyskać wiedzę i nabyć umiejętności, przydatne gdy Twoim celem będzie szybkie i sprawne znalezienie odpowiednich ludzi, niezależnie od tego, jakie masz doświadczenie w tym obszarze. Rozmawiamy, dyskutujemy, ćwiczymy i analizujemy w oparciu o doświadczenia uczestników kursu. Rozwiązujemy przytrafiające się problemy i omawiamy jak im przeciwdziałać.

Poświęcając czas i energię zadbaj – aby Twoje działania były efektywne!

Dzień I

  • Jak zbudować markę w której chcą pracować?
  • Marka pracodawcy – jako kluczowy czynnik skuteczności rekrutacji
  • Metody budowania marki pracodawcy – czyli jak Cię widzą tak Cię piszą
  • Atrakcyjny pracodawca to znacznie więcej niż atrakcyjne wynagrodzenie
  • Sytuacja rynku pracy gastronomii – nie taka straszna jak ją malują
  • Organizacja pracy jako kluczowy czynnik w rekrutacji
  • Gdzie szukać pracowników – sprawdzone kanały
  • Określenie profilu kandydata do pracy
  • Tworzenie atrakcyjnej oferty pracy
  • Różne podejścia do selekcji – różne wywiady kwalifikacyjne
  • Sposoby na praktyczną weryfikację umiejętności kandydatów
  • Wprowadzenie pracownika do pracy
  • Expose menedżera jako istotne narzędzie budowania autorytetu

Dzień II

  • Pokolenie millenialsów – jak zbudować zaangażowany zespół
  • Jak wykorzystać kompetencje i talenty pracowników przy przydzielaniu zadań
  • Rola opiekuna jako narzędzie do szybkiego osiągnięcia efektywności
  • Błędy oceniania i sposoby ich unikania
  • Stereotypy i samospełniające się proroctwo
  • Mam rację! – dlaczego jesteśmy tendencyjni w wydawaniu sądów na temat innych osób?
  • Pułapki, w jakie może wpaść osoba rekrutująca
  • Prawidłowa organizacja pracy w lokalu gastronomicznym

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 2 dni/ 14h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 – 16:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.