W ostatnich latach szczególnie istotne stało się przestrzeganie norm sanitarnych w hotelach. Zapewnienie bezpieczeństwa gościom i pracownikom stało się priorytetem dla każdego obiektu. Szkolenia z tego zakresu stają się coraz bardziej popularne, gdyż hotele chcą być przygotowane na każdą ewentualność.
Wybierając się na szkolenie z norm sanitarnych zyskujemy pewność, że nasi pracownicy posiadają niezbędną wiedzę oraz umiejętności, aby zadbać o czystość i bezpieczeństwo naszych gości. Dzięki temu możemy stworzyć dla nich komfortowe warunki i zapewnić poczucie bezpieczeństwa podczas całego pobytu.
Nasz kurs dostarczy Ci wiele cennych informacji na temat dokumentów potrzebnych podczas kontroli, przebiegu niezapowiedzianych kontroli, czy norm sanitarnych obowiązujących w hotelach. Nauczymy Cię również m.in. jak przestrzegać wymogów dotyczących higieny, czy prawidłowo przechowywać żywność i postępować z odpadami.
Będzie to doskonała okazja, aby poszerzyć swoje umiejętności i upewnić się, że wszystkie procedury w Twoim hotelu są przygotowane zgodnie z normami sanitarnymi. Nie wahaj się!
Dołącz do nas, a pewnością nie będziesz żałować!
Twój hotel na to zasługuje!
PLAN SZKOLENIA
- Rodzaje kontroli i uprawienia inspektorów sanitarnych
- Lista niezbędnych dokumentów podczas kontroli
- Fakty i mity kontroli sanitarnych
- Kontrola na zgłoszenie – zasady weryfikacji jej autentyczności
- Przebieg niezapowiedzianej kontroli – jak się przygotować
- Podstawowe normy sanitarne obowiązujące w hotelach
- Wymogi dotyczące higieny w pokojach hotelowych, restauracjach, kuchniach, łazienkach
- Procedury mycia i dezynfekcji powierzchni, naczyń, sztućców, pościeli, itp.
- Zasad przechowywania żywności i postępowania z odpadami
- Procedury kontroli jakości i zbierania próbek
- Dokumentacja związana z normami sanitarnymi w hotelu
- Procedury i formularze, które powinny być stosowane w przypadku naruszenia norm sanitarnych
- Omówienie procedur audytu sanitarnego i kontroli inspektorów
Informacje dodatkowe:
- Liczba godzin szkoleniowych: 2 dni/16 h
- Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00-17:00
- Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
- Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.