Dobrze wyszkolona, profesjonalna kadra kierownicza to najważniejszy element każdej placówki gastronomicznej. Manager restauracji zarządza personelem lokalu, koordynuje jego pracę, ustala i rozdziela obowiązki miedzy pracowników, ustala również grafik, musi też dbać o przestrzeganie w lokalu przepisów BHP i sanepidu. To
“Kokosów nie ma” - często to słyszymy. “Wszystko muszę robić sam/a” - to w sumie też nierzadko. “Ludziom nie zależy na pracy a nie stać mnie na ciągłe podwyżki” - to szlagier każdego szkolenia. “Ja mam wszystko policzone, w głowie”
Nasze szkolenie barmańskie w 80% składa się z zajęć praktycznych, podczas, których używamy tylko oryginalnych alkoholi w nielimitowanych ilościach. Po odbyciu wielu kursów barmańskich doszliśmy do wniosku, że teoretyczna nauka sporządzania koktajli nie przygotuje uczestników szkolenia do prawdziwej pracy za
“Kiedyś to było inaczej, to młode pokolenie nie nadaje się do pracy. Są roszczeniowi!” Absolutnie na każdym szkoleniu słyszymy to zdanie, wypowiadane kilkanaście razy. Tylko czy aby na pewno problem leży w pracownikach? Może po prostu w Twojej firmie brak
Szkolenie Manager obiektu weselnego dedykowane jest pracującym w salach weselnych i zajmujących się organizacją wesel. W obecnym trendzie, przy dynamicznym rozwoju branży weselnej, ciągłym odkrywaniu nowych rozwiązań, poszukiwane są przede wszystkim osoby kreatywne, potrafiące łączyć ze sobą różne dziedziny: sztukę,
Dobrze wyszkolona, profesjonalna kadra kierownicza to najważniejszy element każdej placówki gastronomicznej. Manager restauracji zarządza personelem lokalu, koordynuje jego pracę, ustala i rozdziela obowiązki miedzy pracowników, ustala również grafik, musi też dbać o przestrzeganie w lokalu przepisów BHP i sanepidu. To
Bez pracowników nie ma lokalu gastronomicznego. To oni odpowiadają za sukces lub porażkę jak i zysk lub stratę. Jednak sama rekrutacja, selekcja i wprowadzenie pracownika nie są tak łatwe, jak na pierwszy rzut oka, mogłoby się wydawać. Dlatego istotne jest,
Jedzenie jest jedną z podstawowych przyjemności dla każdego człowieka. Dobre jedzenie i świetny serwis potrafią czynić cuda. Zaobserwować to można w każdej restauracji. Zadowolony Gość zostawi spory napiwek, odwiedzi nas ponownie i przyprowadzi znajomych. Kurs kelnerski dzieli się na dwa
Dwudniowy warsztat – nowoczesny marketing w gastronomii jest przeznaczony dla managerów, właścicieli, kadry zarządzającej. Szkolenie udowodni, dlaczego tak ważne jest stworzenie atrakcyjnego, charakterystycznego i spójnego wizerunku restauracji. Wielu restauratorów myśli, że wystarczy podawać dobre jedzenie, aby przyciągnąć klientów do swojego
Szef Kuchni odpowiada nie tylko za smak! To bardzo wymagające stanowisko, w którym łączy się zarządzanie personelem, organizacja pracy, food cost i zarządzanie kosztami, wiedza na temat norm sanitarnych oraz tworzenie menu. Poza tak dużą ilością obowiązków od Szefa Kuchni