Święta tuż, tuż, więc rozpoczynasz sprzedaż cateringu świątecznego! Ale czy na jego sprzedaży zarobisz tyle, ile byś chciał?
Czy zastanawiałeś się, jak stworzyć ofertę wynosów świątecznych, która przyniesie maksymalne zyski? Wyznaczenie ceny na podstawie ofert konkurencji lub metodą „na oko”? Mówimy temu stanowcze NIE!
Aby zarobić, najpierw trzeba policzyć. Tylko jak to zrobić, aby przyniosło oczekiwane efekty?
Pokażemy ci jak dokonać podziału kosztów, zarządzać nimi i je ograniczać. Dowiesz się, jak poprawnie stworzyć recepturę i ustalić food cost, zmniejszając przy tym straty produkcyjne. Przeprowadzimy Cię przez techniki sprzedażowe, dzięki którym będziesz w stanie przygotować ofertę, która sama się sprzedaje! A to dopiero początek…
Zacznij liczyć już dziś!
Plan szkolenia
Kalkulacja wynosów świątecznych
- Analiza rentowności działalności cateringowej i wynosów
- Projektowanie zysku z cateringu
- Analiza kosztów i dobór odpowiedniego kosztu produkcji
- Kalkulacja surowca (food cost)
- Podstawy tworzenia prawidłowej receptury
- Zasady ustalania ceny sprzedaży – 2 etapy
- Określenie produktów rentownych oraz nierentownych
- Food Cost – w praktyce, jak obliczyć
- Analizy food cost, wyciąganie wniosków i wprowadzanie zmian
- Karta rozbioru produktu i jej zastosowanie
- Zarządzanie produkcją i eliminacja strat produkcyjnych
- Receptura a straty w produkcji
- Identyfikacja i przeciwdziałanie stratom
- Inżynieria menu i sposoby zastosowania danych
- Wykorzystanie raportów sprzedażowych
- Zarządzanie sprzedażą w praktyce
Załączniki:
Bonus:
BONUS 1: Tabela excel – analiza kosztów
BONUS 2: Tabela excel – szablon receptury
BONUS 3: Tabela excel – obliczanie ubytku produkcyjnego
W skrócie:
- Ilość filmów 2
- Quizy 1
- Czas trwania 85 minut
- Ilość odtworzeń Bez limitu
- Dostęp 30 dni
- Ilość uczestników 65
- Poziom umiejętności Wszystkie poziomy
- Certyfikat No
- Oceny Self