Duży obrót nie gwarantuje dużego zysku. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że za zysk odpowiada nie tylko obrót ale i zarządzanie kosztami.
Szkolenie Zarządzanie kosztami lokalu gastronomicznego to szkolenie, który stworzyliśmy dla szefów kuchni, managerów i właścicieli lokali gastronomicznych, którzy chcą wykonać kolejne kroki na drodze do maksymalizacji zysku i ograniczenia kosztów razem ze swoimi zespołami. Pokażemy Ci jak dokonać podziału kosztów, prawidłowo stworzyć receptury i zarządzać kosztami produkcji. W jaki sposób analizować powstałe straty i jakie procedury wdrożyć, aby je ograniczyć. Następnie przeprowadzimy Cię przez zawiły świat kształtowania cen sprzedaży, procedur mających na celu redukcję kosztów personelu oraz zarządzania sprzedażą.
Dlaczego właśnie to szkolenie:
- Za rozsądną cenę otrzymujesz konkretną, przydatną w praktyce wiedzę – najważniejsze aspekty niezbędne do skutecznego prowadzenia lokalu gastronomicznego.
- Dowiesz się, w jak analizować koszty prowadzenia lokalu gastronomicznego co da Ci poczucie pewności i możliwość zarządzania nimi!
- Nauczysz się jak prawidłowo obliczać, analizować food cost oraz poznasz czynniki wpływające na jego wysokość!
- Zrozumiesz, co musisz wiedzieć i kontrolować, aby wprowadzić duże, realne oszczędności do swojego lokalu!
- Poznasz, zastosowania food costu dla weryfikacji rentowności śniadań, ofert weselnych, konferencji i nauczysz się zarządzać sprzedażą!
- Zrozumiesz zasady działania i standaryzacji pracy, które mają największy wpływ na Twój wynik finansowy!