Szkolenie Zarządzanie Sprzedażą w Gastronomii
Data | 10 czerwca |
---|---|
Czas | 9:00-17:00 |
Lokalizacja | Sopot, ul. Władysława Broniewskiego 10 |
Liczba godzin | 8h |
Informacje | Otrzymasz materiały szkoleniowe, certyfikat oraz całodzienne wyżywienie, w tym lunch. |
Szkolenie Zarządzanie Sprzedażą w Gastronomii
Data | 10 czerwca |
---|---|
Czas | 9:00-17:00 |
Lokalizacja | Sopot, ul. Władysława Broniewskiego 10 |
Liczba godzin | 8h |
Informacje | Otrzymasz materiały szkoleniowe, certyfikat oraz całodzienne wyżywienie, w tym lunch. |
1332 zł
INFORMACJE I PLAN SZKOLENIA
Jeśli jesteś:
- właścicielem obiektu gastronomicznego,
- managerem lub kierownikiem gastronomii,
- managerem lub pracownikiem działu sprzedaży,
- lub wkrótce obejmiesz jedno z tych stanowisk.
Borykasz się:
- z tym w oparciu o co i jak ustalić cele sprzedaże
- z częstym nieosiąganiem zamierzonego wyniku finansowego
- z brakiem motywacji i zaangażowania zespołu
- z zaniżonymi rachunkami Twojego personelu
I chcesz:
- wyciągnąć wnioski z wcześniejszych błędów
- sprzedawać i wyróżnić produkty najrentowniejsze
- zwiększyć obrót o co najmniej 20%
- zastosować sprawdzone metody budowania rachunku
- zmobilizować zespół, aby sprzedawał więcej
to szkolenie jest dla Ciebie!
Na szkoleniu podpowiemy, jak rozpoznać potrzeby klientów i dotrzeć do poszczególnych grup docelowych. Zdradzimy tajniki sprzedaży tak, aby zarobić więcej jednocześnie zaspokajając potrzeby Gości oraz pokażemy, jak prawidłowo zbudować strategię sprzedaży.
PLAN SZKOLENIA
- Statystyki sprzedaży - przegląd danych
- Strategia sprzedaży – cele krótko i długoterminowe
- Techniki ustalania i zarządzania realistycznymi celami sprzedażowymi
- Dopasowywanie strategii sprzedaży do ustalonych celów
- Lejki sprzedażowe, ich znaczenie i korzyści dla hotelu
- Określenie produktów rentownych oraz nierentownych
- Filozofia sprzedaży - czyli jak patrzeć na sprzedaż hotelu
- Sprzedaż produktów i usług w poszczególnych działach
- 3 formy sprzedaży - bezpośrednia, telefoniczna, mailowa
- Określenie grupy docelowej – komu chcesz sprzedawać?
- Pakiety i oferty specjalne - różnorodność i ich rola
- Jak nie tracić okazji sprzedażowych
- Up-selling i cross-selling podnoszący sprzedaż w Twoim obiekcie
- Standaryzacja obsługi jako kluczowy czynnik powiększania rachunku
- Gościnność i jej przełożenie na przychód
- Kalendarz – pozyskanie regularnych wydarzeń „grubych ryb"
- Pozytywna narracja w kontakcie z Gościem
- Podstawy psychologii sprzedaży i jej zastosowania w gastronomii
INFORMACJE DODATKOWE:
- Liczba godzin szkoleniowych: 1 dzień / 8h
- Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00-17:00
- Zapewniamy całodzienny dostęp do kawy, herbaty, wody, słodkich przekąsek oraz lunch.
- Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
- Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.