792 064 779
akademiagastronomii@gmail.com

Koszyk

0
Rejestracja Login

Zaloguj się

Zgubiłeś swoje hasło?

Nie masz jeszcze konta?Zarejestruj

Akademia Gastronomii
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Szkolenie Stacjonarne
  • Szkolenia w Twoim Lokalu
  • Dla Hoteli
  • KFS
  • Trenerzy
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Szkolenie Stacjonarne
  • Szkolenia w Twoim Lokalu
  • Dla Hoteli
  • KFS
  • Trenerzy
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Sklep
  • SZKOLENIE SZEF KUCHNI

Sklep

SZKOLENIE SZEF KUCHNI

SZKOLENIE SZEF KUCHNI

1670198400 - 17:00

Czas rozpoczęcia

09:00

5 grudnia 2022

Czas zakończenia

17:00

7 grudnia 2022

Adres

ul. Władysława Broniewskiego 10, 81-841 Sopot

Wartość

1896zł / osoba

Dodatkowe informacje

Otrzymasz materiały szkoleniowe, certyfikat, lunch i całodzienną przerwę kawową.

SZKOLENIE SZEF KUCHNI

Szef Kuchni odpowiada nie tylko za smak! To bardzo wymagające stanowisko, w którym łączy się zarządzanie personelem, organizacja pracy, food cost i zarządzanie kosztami, wiedza na temat norm sanitarnych oraz tworzenie menu. Poza tak dużą ilością obowiązków od Szefa Kuchni oczekuje się również kreatywności oraz gotowania z pasją. Od kilku lat obserwujemy, jak Szefowie rozkwitają, przygotowują wspaniałe dania. Jednak nikt nie uczy ich wiedzy, tak samo niezbędnej m.in. zarządzania kosztami gastronomii, norm sanitarnych, zarządzania ludźmi.

Szczerze wierzymy, że każdą porażkę można przerodzić w sukces a przepracowane w branży lata nie są jedynym wyznacznikiem wiedzy i umiejętności. Branża gastronomiczna wyjątkowo prężnie się rozwija. Na chwilę obecną standardem jest łamanie dotychczasowych zasad, otwieranie niekonwencjonalnych koncepcji gastronomicznych czy inwestowanie w trendy nieznane jeszcze w Polsce. Warto stale podnosić swój poziom wiedzy i być otwartym na nowości, aby nie wypaść z tej gastronomicznej gry.

 

PLAN SZKOLENIA

DZIEŃ I

  • Rola szefa kuchni i jego realny wpływ na funkcjonowanie lokalu
  • Funkcje zarządzania w lokalu gastronomicznym i zadania szefa kuchni
  • Zarządzanie pokoleniem X, Y, Z – różnice pokoleniowe
  • Zakresy obowiązków pracowników na poszczególnych stanowiskach
  • Hierarchia i schemat organizacji pracowników kuchni
  • Standaryzacja pracy na kuchni – regulamin, funkcje, mapa komunikacji
  • Świadome budowania autorytetu w zespole
  • Komunikacja z personelem – jak rozmawiać
  • Expose szefa jako istotne narzędzie budowania autorytetu
  • Delegowanie zadań – jak prawidłowo zarządzać pracą
  • Motywowanie pracowników i budowanie ich zaangażowania

DZIEŃ II

  • Analiza rynku gastronomii i metody konkurowania na rynku
  • Profesjonalne menu dostosowane do specyfiki lokalu
  • Karty menu – zasady tworzenia, obowiązkowe informacje, układ
  • Analiza możliwości technicznych
  • Analiza raportów sprzedażowych
  • Projektowanie zysku z karty menu
  • Podstawy tworzenia receptury kuchennej
  • Karta rozbioru produktu i jej zastosowanie
  • Rodzaje kontroli i uprawienia inspektorów sanitarnych
  • Lista niezbędnych dokumentów podczas kontroli HŻŻ
  • Przebieg niezapowiedzianej kontroli – jak się przygotować
  • Prawidłowy sposób sporządzania listy alergenów
  • Przetwory własne – jakie wytyczne trzeba spełnić, aby sprzedawać wyroby własne
  • Mrożenie produktów – kiedy jest możliwe i w jakich warunkach
  • Przechowywanie żywności – zasady segregacji w chłodni i lodówkach
  • Praktyczne zarządzanie i prowadzenie dokumentacji GHP/GMP/HACCP

DZIEŃ III

  • Rola szefa kuchni w zarządzaniu kosztami
  • Wyznaczenie obszarów do ścisłej i systematycznej kontroli
  • Omówienie kosztów stałych i zmiennych
  • Food Cost – kalkulacja i analiza
  • Analizy FOOD COST, wyciąganie wniosków i wprowadzanie zmian
  • Podstawy tworzenia prawidłowej receptury
  • Receptura a straty w produkcji
  • Identyfikacja i przeciwdziałanie stratom
  • Inwentaryzacje miesięczne – zasady i cele
  • Kontrola kosztów a pracownicy
  • Zarządzanie sprzedażą
  • Kształtowanie cen sprzedaży
  • Koszty wynagrodzeń i koszty pracy –wydajność i efektywność
  • Analiza rentowności działalności gastronomicznej

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 24h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 – 17:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.

Nie pasuje ci termin szkolenia? Sprawdź następne

08
maj
SZKOLENIE SZEF KUCHNI
09:00 - 17:00
ul. Władysława Broniewskiego 10, 81-841 Sopot
Pokaż szczegóły
22
maj
SZKOLENIE SZEF KUCHNI
09:00 - 17:00
ul. Kasprzaka 31, Warszawa, sala konferencyjna Varsovia Apartamenty - bezpłatny parking dla uczestników
Pokaż szczegóły
12
cze
SZKOLENIE SZEF KUCHNI
09:00 - 17:00
ul. Władysława Broniewskiego 10, 81-841 Sopot
Pokaż szczegóły
Pokaż wszystkie
  • Udostępnij:

Poprzednie szkolenie

SZKOLENIE ZARZĄDZANIE SPRZEDAŻĄ

Następne szkolenie

SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII

Kup Bilet

  • Wszystkie miejsca
    17
  • Zarezerwowane miejsca
    13
  • Wartość
    1896zł / osoba
  • Ilość
  • Zapłać za pomocą

Akademia Gastronomii

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot
NIP: 5892024299, REGON: 364397886

Krajowy rejestr Instytucji Szkoleniowych: 2.22/00008/2018
Konto: mBank 10 1140 2004 0000 3302 7736 3582

ISO 9001:2015

Social Links

  • Facebook
  • Linkedin
  • Instagram
  • Youtube

Social Links

Kontakt

792 064 779

571 515 558

akademiagastronomii@gmail.com

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot

© 2019 akademiagastronomii.net.pl All rights reserved