Szkolenie Skuteczne Zarządzanie w Praktyce
| Data | 26 stycznia – 28 stycznia |
|---|---|
| Czas | 9:00-17:00 |
| Lokalizacja | ul. Władysława Broniewskiego 10, 81-841 Sopot |
| Liczba godzin | 24h |
| Informacje | Otrzymasz materiały szkoleniowe, certyfikat oraz całodzienne wyżywienie, w tym lunch. |
Szkolenie Skuteczne Zarządzanie w Praktyce
| Data | 26 stycznia – 28 stycznia |
|---|---|
| Czas | 9:00-17:00 |
| Lokalizacja | ul. Władysława Broniewskiego 10, 81-841 Sopot |
| Liczba godzin | 24h |
| Informacje | Otrzymasz materiały szkoleniowe, certyfikat oraz całodzienne wyżywienie, w tym lunch. |
2232 zł
Pozostało 10 miejsc
INFORMACJE I PLAN SZKOLENIA
Duży obrót nie gwarantuje dużego zysku. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że za zysk odpowiada nie tylko obrót ale i zarządzanie kosztami.
Szkolenie Zarządzanie kosztami lokalu gastronomicznego to kurs, który stworzyliśmy dla szefów kuchni, managerów i właścicieli lokali gastronomicznych, którzy chcą wykonać kolejne kroki na drodze do maksymalizacji zysku i ograniczenia kosztów razem ze swoimi zespołami. Pokażemy Ci jak dokonać podziału kosztów, prawidłowo stworzyć receptury i zarządzać kosztami produkcji. W jaki sposób analizować powstałe straty i jakie procedury wdrożyć, aby je ograniczyć. Następnie przeprowadzimy Cię przez zawiły świat kształtowania cen sprzedaży, procedur mających na celu redukcję kosztów personelu oraz zarządzania sprzedażą.
Dlaczego właśnie ten kurs:
- Za rozsądną cenę otrzymujesz konkretną, przydatną w praktyce wiedzę – najważniejsze aspekty niezbędne do skutecznego prowadzenia lokalu gastronomicznego.
- Dowiesz się, w jak analizować koszty prowadzenia lokalu gastronomicznego co da Ci poczucie pewności i możliwość zarządzania nimi!
- Nauczysz się jak prawidłowo obliczać, analizować food cost oraz poznasz czynniki wpływające na jego wysokość!
- Zrozumiesz, co musisz wiedzieć i kontrolować, aby wprowadzić duże, realne oszczędności do swojego lokalu!
- Poznasz, zastosowania food costu dla weryfikacji rentowności śniadań, ofert weselnych, konferencji i nauczysz się zarządzać sprzedażą!
- Zrozumiesz zasady działania i standaryzacji pracy, które mają największy wpływ na Twój wynik finansowy!
PLAN SZKOLENIA
DZIEŃ I
- Manager Gastronomii w pigułce – najistotniejsze aspekty stanowiska
- Rzeczywistość gastronomiczna – najczęstsze problemy restauratorów
- Filary sukcesu restauracji – jak stać się bezkonkurencyjnym
- VUCA – czyli nowoczesne przywództwo w gastronomii i jego zastosowanie
- Syndrom Zosi Samosi, której pracownik nie znosi – dlaczego sam nie zbudujesz restauracji
- 7 kroków do samodzielności w pracy – tworzenie i wdrożenie w celu osiągnięcia samodzielności na poszczególnych stanowiskach
- Przyczyny wysokiej rotacji pracowników – rotacja niepożądana , rotacja możliwa do uniknięcia, rotacja niemożliwa do uniknięcia
- Jak ogarnąć chaos organizacyjny i zapewnić poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji
- Organizacja pracy i jej wpływ na poziom motywacji zespołu restauracji
- „Aby im się chciało tak, jak im się nie chce” czyli pieniądze to nie wszystko – motywowanie do działania i budowanie zaangażowania w życie lokalu
- Szukanie nowych ścieżek rozwojowych dla restauracji i pracowników
- Zmienność, nieprzewidywalność i niejednoznaczność rynkowa a zarządzanie gastronomią – jak sprawnie i płynnie dostosowywać się do zmian na rynku
DZIEŃ II
- Analiza działania w obszarach: finansowym, sprzedażowym, marketingowym i jakościowym
- Wyznaczenie celów miesięcznych, kwartalnych i rocznych
- Budżetowanie biznesu w praktyce
- S – jak sprzedaż – analiza danych sprzedażowych – rodzaje raportów z omówieniem
- M – jak marketing, czyli jak analizować konkurencję, zachowania klientów i trendy rynkowe
- A – analiza poziomu jakości oraz czynniki wpływające na ocenę Twojej restauracji przez Gości
- K – jak koszty lokalu gastronomicznego, czyli jak analizować wyniki
- Co jest przyczyną słabych wyników lokalu gastronomicznego?
- Budżetowanie i rozliczanie kosztów pracy, produkcji i operacyjnych
- Monitoring polityki cenowo-jakościowej
- Analiza wpływu organizacji pracy na rzeczywiste zużycie surowca – straty podczas produkcji
- Podział kosztów surowca i szukanie oszczędności w każdym dziale
- Oś czasu – tworzenie planu „to do” – warsztaty
INFORMACJE DODATKOWE
- Liczba godzin szkoleniowych: 16h
- Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00-17:00
- Zapewniamy całodzienny dostęp do kawy, herbaty, wody, słodkich przekąsek oraz lunch.
- Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
- Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.





