SZKOLENIE SKUTECZNA REKRUTACJA W GASTRONOMII
Jeśli jesteś:
- właścicielem lokalu gastronomicznego,
- managerem lub kierownikiem gastronomii,
- szefem kuchni
- lub wkrótce obejmiesz, jedno z tych stanowisk.
Borykasz się:
- problemem w skutecznej rekrutacji
- brakiem reakcji na Twoją ofertę pracy
- brakiem motywacji i zaangażowania zespołu we wdrożenie nowego pracownika
- szybką demotywacją i wypaleniem zawodowym Twojego zespołu.
I chcesz:
- pozyskać pracowników stałych i sezonowych
- szybko i bezstresowo wdrożyć pracownika w jego zakres obowiązków
- w krótkim czasie uzyskać samodzielność u personelu
- zbudować efektywny zespół
- zmobilizować pracowników do współpracy i zaangażowania.
Dzień I
- Jak zbudować markę w której chcą pracować?
- Marka pracodawcy – jako kluczowy czynnik skuteczności rekrutacji
- Metody budowania marki pracodawcy – czyli jak Cię widzą tak Cię piszą
- Atrakcyjny pracodawca to znacznie więcej niż atrakcyjne wynagrodzenie
- Sytuacja rynku pracy gastronomii – nie taka straszna jak ją malują
- Organizacja pracy jako kluczowy czynnik w rekrutacji
- Gdzie szukać pracowników – sprawdzone kanały
- Określenie profilu kandydata do pracy
- Tworzenie atrakcyjnej oferty pracy
- Różne podejścia do selekcji – różne wywiady kwalifikacyjne
- Sposoby na praktyczną weryfikację umiejętności kandydatów
- Wprowadzenie pracownika do pracy
INFORMACJE DODATKOWE:
- Ilość godzin szkoleniowych: 2 dni/ 14h
- Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 - 16:00
- Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
- Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
- Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.
Dzień II
- Expose menedżera jako istotne narzędzie budowania autorytetu
- Pokolenie millenialsów – jak zbudować zaangażowany zespół
- Jak wykorzystać kompetencje i talenty pracowników przy przydzielaniu zadań
- Rola opiekuna jako narzędzie do szybkiego osiągnięcia efektywności
- Błędy oceniania i sposoby ich unikania
- Stereotypy i samospełniające się proroctwo
- Mam rację! – dlaczego jesteśmy tendencyjni w wydawaniu sądów na temat innych osób?
- Pułapki, w jakie może wpaść osoba rekrutująca
- Prawidłowa organizacja pracy w lokalu gastronomicznym