792 064 779
akademiagastronomii@gmail.com

Koszyk

0
Rejestracja Login

Zaloguj się

Zgubiłeś swoje hasło?

Nie masz jeszcze konta?Zarejestruj

Akademia Gastronomii
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Szkolenie Stacjonarne
  • Szkolenia w Twoim Lokalu
  • Dla Hoteli
  • KFS
  • Trenerzy
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Szkolenie Stacjonarne
  • Szkolenia w Twoim Lokalu
  • Dla Hoteli
  • KFS
  • Trenerzy
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Sklep
  • SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII

Sklep

SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII

SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII

1680480000 - 17:00

Czas rozpoczęcia

09:00

3 kwietnia 2023

Czas zakończenia

17:00

7 kwietnia 2023

Adres

ul. Władysława Broniewskiego 10, 81-841 Sopot

Wartość

2663zł / osoba

Dodatkowe informacje

Otrzymasz materiały szkoleniowe, certyfikat, lunch i całodzienną przerwę kawową.

SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII

Dobrze wyszkolona, profesjonalna kadra kierownicza to najważniejszy element każdej placówki gastronomicznej. Manager restauracji zarządza personelem lokalu, koordynuje jego pracę, ustala i rozdziela obowiązki miedzy pracowników, ustala również grafik, musi też dbać o przestrzeganie w lokalu przepisów BHP i sanepidu. To w jego kompetencjach leży dbanie o popularność lokalu i jak największy napływ gości poprzez dbanie o jego wystrój, oprawę muzyczną, atrakcyjne menu, a także promocje cenowe czy reklamę restauracji na zewnątrz, na przykład w mediach społecznościowych oraz poprzez rozpowszechnianie ulotek reklamowych.

Dlatego też po dogłębnej analizie rynku stworzyliśmy szkolenie, który zawiera elementy prawno-ekonomiczne, psychologiczne, kulturowe oraz specjalistyczne przedmioty związane z obsługą konsumenta.

Uczestnicy szkolenia podczas zajęć otrzymują skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.

Plan szkolenia

DZIEŃ I

  • Manager gastronomii – prezentacja stanowiska
  • Podstawowe funkcje zarządzania w restauracji
  • Rola managera i jego realny wpływ na funkcjonowanie lokalu
  • Zakresy obowiązków pracowników na poszczególnych stanowiskach
  • Hierarchia i schemat organizacji pracowników
  • Standaryzacja pracy działów kuchni, baru i sali
  • Skuteczna rekrutacja pracowników i jej składowe
  • Wprowadzenie, szkolenie i rozwój pracowników
  • Mechanizm budowania autorytetu
  • Prawidłowa komunikacja z pracownikami
  • Narzekanie i demotywacja grupy – trudne rozmowy
  • Delegowanie zadań i budowanie zaangażowania zespołu
  • Motywowanie pracowników – kary i nagrody

DZIEŃ II

  • Analiza rynku gastronomii i śledzenie działań na rynku
  • Określenie odpowiedniej grupy konsumenckiej
  • Formy konkurencji i sposoby wyróżnienia się na rynku
  • Projektowanie zysku z karty menu i karty koktajli
  • Podstawy tworzenia receptury kuchennej i barowej
  • Karta rozbioru produktu i jej zastosowanie
  • Analiza raportów sprzedażowych
  • Kształtowanie cen sprzedaży, marża produktów
  • Karty menu – zasady tworzenia, obowiązkowe informacje, układ
  • Triki sprzedażowe w menu – ekspozycja produktów rentownych
  • Sprzedaż sugestywna – czyli jak zwiększyć obroty
  • Określenie produktów rentownych oraz nierentownych
  • Budowanie rachunku – skuteczne techniki sprzedaży
  • Up selling i cross selling w praktyce
  • Nieprawidłowości finansowe – kradzieże i przeciwdziałanie
  • Trendy i nowości w sztuce restauracyjnej

DZIEŃ III

  • Profesjonalny wygląd, postawa i zachowania personelu
  • Tworzenie standardu obsługi gości lokalu
  • Zasady obsługi kelnerskiej w restauracji
  • Rozwiązywanie reklamacji – standaryzacja zachowań
  • Sprzedaż eventów w gastronomii – możliwości i rozwiązania
  • Tworzenie kart rezerwacyjnych na uroczystości
  • Podstawy organizacji imprez okolicznościowych
  • Przygotowanie atrakcyjnej i indywidualnej oferty okolicznościowej
  • Umowa na organizację przyjęć okolicznościowych
  • Procedura dokumentacji i opłat za odtwarzanie muzyki
  • Regulamin współpracy restauracji z zleceniodawcą i wykonawcami
  • Scenariusz uroczystości i agenda dla obsługi kelnerskiej

DZIEŃ IV

  • Podstawowe zagadnienia z zakresu prawa pracy
  • Rodzaje umów cywilnoprawnych i ich zastosowanie w gastronomii
  • Systemy rozliczania napiwków i serwisów
  • Regulamin restauracji – co warto w nim zapisać
  • Zezwolenie na sprzedaż alkoholu – koncesje
  • Lista niezbędnych dokumentów podczas kontroli HŻŻ
  • Kontrola na zgłoszenie – zasady weryfikacji jej autentyczności
  • Przebieg niezapowiedzianej kontroli – jak się przygotować
  • Prawidłowy sposób sporządzania listy alergenów
  • Nieobecność właściciela a kontrola sanitarna – zasady postępowania
  • Wszczęcie postępowania administracyjnego – co dalej
  • Przetwory własne – jakie wytyczne trzeba spełnić, aby sprzedawać wyroby własne
  • Mrożenie produktów – kiedy jest możliwe i w jakich warunkach
  • Przechowywanie żywności – zasady segregacji w chłodni i lodówkach
  • Lokal gastronomiczny a świadczenie usług cateringowych – niezbędne pozwolenia
  • Praktyczne zarządzanie i prowadzenie dokumentacji GHP/GMP/HACCP

DZIEŃ V

  • Analiza rentowności lokalu gastronomicznego
  • Kalkulacja surowca (food cost) – teoretyczny i rzeczywisty
  • Tworzenie prawidłowej receptury
  • Ryczałt na produkty niepoliczalne
  • Kalkulacja kosztów personelu
  • Określenie kosztów operacyjnych
  • Food Cost – kalkulacja, analiza wyników, zastosowanie
  • Czynniki zaburzające rzeczywisty koszt surowca
  • Zasady prawidłowej inwentaryzacji
  • Receptura a straty w produkcji
  • Identyfikacja i przeciwdziałanie stratom – elementy wpływające na koszty surowca
  • Kontrola kosztów w pracownicy – motywowanie do oszczędności
  • Zarządzanie sprzedażą wpływające na zysk firmy
  • Koszty wynagrodzeń i koszty pracy – wydajność i efektywność

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 40h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 - 17:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.

 

Nie pasuje ci termin szkolenia? Sprawdź następne

03
kwi
SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII
09:00 - 17:00
ul. Władysława Broniewskiego 10, 81-841 Sopot
Pokaż szczegóły
17
kwi
SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII
09:00 - 17:00
ul. Kasprzaka 31, Warszawa, sala konferencyjna Varsovia Apartamenty - bezpłatny parking dla uczestników
Pokaż szczegóły
15
maj
SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII
09:00 - 17:00
ul. Władysława Broniewskiego 10, 81-841 Sopot
Pokaż szczegóły
29
maj
SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII
09:00 - 17:00
ul. Kasprzaka 31, Warszawa, sala konferencyjna Varsovia Apartamenty - bezpłatny parking dla uczestników
Pokaż szczegóły
19
cze
SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII
09:00 - 17:00
ul. Władysława Broniewskiego 10, 81-841 Sopot
Pokaż szczegóły
Pokaż wszystkie
  • Udostępnij:

Poprzednie szkolenie

SKUTECZNY MARKETING TWOJEGO LOKALU

Następne szkolenie

SZKOLENIE MANAGER GASTRONOMII

Kup Bilet

  • Wszystkie miejsca
    17
  • Zarezerwowane miejsca
    11
  • Wartość
    2663zł / osoba
  • Ilość
  • Zapłać za pomocą
Zaloguj

Musisz się zalogować na naszą stronę, aby zarezerwować to szkolenie! Jeśli chcesz dokonać płatności w II ratach napisz do nas na adres biuro@akademiagastronomii.pl

Akademia Gastronomii

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot
NIP: 5892024299, REGON: 364397886

Krajowy rejestr Instytucji Szkoleniowych: 2.22/00008/2018
Konto: mBank 10 1140 2004 0000 3302 7736 3582

ISO 9001:2015

Social Links

  • Facebook
  • Linkedin
  • Instagram
  • Youtube

Social Links

Kontakt

792 064 779

571 515 558

akademiagastronomii@gmail.com

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot

© 2019 akademiagastronomii.net.pl All rights reserved

Korzystając z naszej strony wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Używamy ich zgodnie z polityką prywatności. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.OKPolityka prywatności