792 064 779
akademiagastronomii@gmail.com

Koszyk

0
Rejestracja Login

Zaloguj się

Zgubiłeś swoje hasło?

Nie masz jeszcze konta?Zarejestruj

Akademia Gastronomii
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Kup szkolenie
  • KONSULTACJE I OTWIERANIE OBIEKTÓW
  • Nasze Szkolenia
  • KFS
  • Galeria
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Kup szkolenie
  • KONSULTACJE I OTWIERANIE OBIEKTÓW
  • Nasze Szkolenia
  • KFS
  • Galeria
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Szkolenia
  • SZKOLENIE INWESTOR W GASTRONOMII

Szkolenia

SZKOLENIE INWESTOR W GASTRONOMII

Czas rozpoczęcia

09:00

14 grudnia 2020

Czas zakończenia

17:00

16 grudnia 2020

Adres

ul. Władysława Broniewskiego 10; 81-841 Sopot

SZKOLENIE INWESTOR W GASTRONOMII

Marzysz o własnej restauracji ale nie wiesz od czego zacząć? A może po prostu nie wiesz jak sprawnie poruszać się w zawiłym świecie gastronomii? Otwarcie lokalu gastronomicznego to skomplikowany proces. Pomimo swej złożoności może od przebiec bezboleśnie i sprawnie − potrzebne jest tylko fachowe doradztwo poparte rzetelną wiedzą i doświadczeniem. Profesjonalnie sporządzony plan to podstawa dalszego sukcesu!

Doradztwo zaczyna się już na etapie koncepcji. Wszystkie nasze projekty opracowywane są indywidualnie do potrzeb konkretnej działalności gospodarczej, tak aby w pełni zaspokoić oczekiwania inwestora i stworzyć solidny fundament dla dalszej działalności biznesu gastronomicznego. Otwarcie nowego obiektu gastronomicznego z Akademią pozwoli zminimalizować ryzyko na samym początku inwestycji a kompetentna, wyszkolona przez nas załoga lokalu zapewni nie tylko odpowiednią obsługę i satysfakcję klientów ale przede wszystkim zyski i możliwość rozwoju lokalu.

Szczerze wierzymy, że każdą porażkę można przerodzić w sukces a przepracowane w branży lata nie są jedynym wyznacznikiem wiedzy i umiejętności. Branża gastronomiczna wyjątkowo prężnie się rozwija. Na chwilę obecną standardem jest łamanie dotychczasowych zasad, otwieranie niekonwencjonalnych koncepcji gastronomicznych czy inwestowanie w trendy nieznane jeszcze w Polsce. Warto stale podnosić swój poziom wiedzy i być otwartym na nowości, aby nie wypaść z tej gastronomicznej gry.

PLAN SZKOLENIA

DZIEŃ I

  • Wprowadzenie do branży gastronomicznej – rynek w liczbach
  • Analiza rynku gastronomii w Polsce
  • Przegląd i wybór odpowiedniej koncepcji gastronomicznej
  • Składowe sukcesu lokalu gastronomicznego
  • Wstępny budżet inwestycji – sprzęt gastronomiczny, wyposażenie sali restauracyjnej, opłaty administracyjne, koszty
  • Marketingowe, koszty personelu, pozostałe koszty operacyjne
  • Określenie wartości kosztów stałych i zmiennych
  • Oszacowanie struktury zatrudnienia, ilości etatów, formy zatrudnienia, wynagrodzeń
  • Prognoza sprzedaży – analiza zwrotu z inwestycji
  • Analiza rentowności poszczególnych obiektów gastronomicznych
  • Harmonogram otwarcia lokalu gastronomicznego

DZIEŃ II

  • Lokalizacja – klucz do sukcesu
  • Określenie właściwej grupy docelowej – badanie rynku
  • Zezwolenie na sprzedaż alkoholu – koncesje
  • Wymogi prawne dla lokali gastronomicznych
  • Adaptacja lokalu – zmiana formy użytkowania
  • Wymogi sanitarne dla lokali gastronomicznych
  • Przygotowanie projektu technologicznego
  • Systemem GMP, GHP oraz systemem HACCP
  • Praktyczne zarządzanie i prowadzenie dokumentacji HACCP

DZIEŃ III

  • Zakres obowiązków pracowników na poszczególnych stanowiskach
  • Rola managera i szefa kuchni oraz ich realny wpływ na funkcjonowanie lokalu
  • Weryfikacja pracy managera i szefa kuchni
  • Rekrutacja i weryfikacja umiejętności pracowników gastronomii
  • Food Cost i Beverage Cost
  • Analizy FOOD COST, wyciąganie wniosków i wprowadzanie zmian
  • Kształtowanie cen sprzedaży
  • Standaryzacja pracy w restauracji
  • Nieprawidłowości finansowe – kradzieże i przeciwdziałanie
  • Trendy i nowości w sztuce restauracyjnej
  • Najczęstsze trudności przy otwieraniu lokalu gastronomicznego
 

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 24h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 - 17:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.

 

  • Udostępnij:

Poprzednie szkolenie

SZKOLENIE ZARZĄDZANIE KOSZTAMI LOKALU GASTRONOMICZNEGO

Następne szkolenie

SZKOLENIE KONSULTANT ŚLUBNY

Kup bilet

  • Wszystkie miejsca
    0
  • Zarezerwowane miejsca
    0
  • Koszt
    3200 zł/Osobę
  • Ilość
  • Zapłać za pomocą

Akademia Gastronomii

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot
NIP: 5892024299, REGON: 364397886

Krajowy rejestr Instytucji Szkoleniowych: 2.22/00008/2018
Konto: mBank 10 1140 2004 0000 3302 7736 3582

Social Links

  • Facebook
  • Instagram

Kontakt

792 064 779

akademiagastronomii@gmail.com

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot

© 2019 akademiagastronomii.net.pl All rights reserved

  • Strona Główna
  • O nas
  • Szkolenia
  • Kontakt
Korzystając z naszej strony wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Używamy ich zgodnie z polityką prywatności. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.OKPolityka prywatności