792 064 779
akademiagastronomii@gmail.com

Koszyk

0
Rejestracja Login

Zaloguj się

Zgubiłeś swoje hasło?

Nie masz jeszcze konta?Zarejestruj

Akademia Gastronomii
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Szkolenie Stacjonarne
  • Szkolenia w Twoim Lokalu
  • Dla Hoteli
  • KFS
  • Trenerzy
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona Główna
  • Szkolenie Online
  • Szkolenie Stacjonarne
  • Szkolenia w Twoim Lokalu
  • Dla Hoteli
  • KFS
  • Trenerzy
  • Blog
  • Kontakt
  • Strona główna
  • Sklep
  • SZKOLENIE BARMAŃSKIE

Sklep

SZKOLENIE BARMAŃSKIE

SZKOLENIE BARMAŃSKIE

1685923200 - 17:00

Czas rozpoczęcia

10:00

5 czerwca 2023

Czas zakończenia

17:00

7 czerwca 2023

Adres

ul. Władysława Broniewskiego 10; 81-841 Sopot

Wartość

2362zł / osoba

Dodatkowe informacje

Otrzymasz materiały szkoleniowe, certyfikat, lunch i całodzienną przerwę kawową.

SZKOLENIE BARMAŃSKIE

Nasze szkolenie barmańskie w 80% składa się z zajęć praktycznych,  podczas, których używamy tylko oryginalnych alkoholi w nielimitowanych ilościach. Po odbyciu wielu kursów barmańskich doszliśmy do wniosku, że teoretyczna nauka sporządzania koktajli nie przygotuje uczestników szkolenia do prawdziwej pracy za barem. Dlatego we współpracy z wybitnymi barmanami  opracowaliśmy program, który pozwala zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do pracy za barem w najlepszych lokalach.

Jedzenie i picie jest jedną z podstawowych przyjemności dla każdego człowieka. Innowacyjne koktajle i świetny serwis potrafią czynić cuda, co zaobserwować można w każdej restauracji. Zadowolony Gość zostawi spory napiwek, odwiedzi nas ponownie i przyprowadzi znajomych. Jednak, aby zaskoczyć konsumenta i sprostać jego oczekiwaniom niezbędna jest wiedza, umiejętności i chęci. Bycie barmanem to ciekawa i inspirująca praca, której podstawą jest świetna organizacja pracy, alkoholoznawstwo  i kreatywne myślenie. Właśnie tego podczas szkolenia chcemy Cię nauczyć!

PLAN SZKOLENIA

DZIEŃ I

  • Wprowadzenie do świata barmańskiego i historia miksologii
  • Zakres obowiązków oraz cechy osobowościowe barmana
  • Typy barów, specyfika ich pracy i obsługi
  • Terminologia, funkcjonowanie i zastosowanie sprzętu barmańskiego
  • Techniki degustacji alkoholi, odbiór smaków i odkrywanie różnic
  • Alkoholoznawstwo – rodzaje alkoholi, metody produkcji, degustacja
  • Przygotowanie stanowiska pracy na barze
  • Organizacja i ergonomia pracy barmana
  • Techniki miksowania i ich zastosowanie
  • Rodzaje szkła, nazewnictwo, zastosowanie
  • Lód i jego znaczenie w koktajlach
  • Ćwiczenia i degustacja

DZIEŃ II

  • Zasady komponowania napojów mieszanych z wykorzystaniem: wódka czysta, wódki gatunkowe, gin, brandy, koniak, likiery, bittery, whisky, rum, cachaça, tequila, mezcal, absynt, wino musujące, wermuty
  • Praktyczne przygotowanie klasycznych i mniej klasycznych koktajli m.in. Americano, Aperol Spritz, Bloody Mary, Caipirinha, Cosmopolitan 1934, Daiquiri, Dark ‘N’ Stormy, Espresso Martini, French 75, Gin Basil Smash, Hugo, Long Island Ice Tea, Margarita, Mimosa, Mint Julep, Mojito, Negroni, Old Fashioned, Tom Colins, Whisky Sour
  • Homemade – produkcja domowych półproduktów
  • Aperitivo, digestive i ich znaczenie w barmaństwie
  • Bittery i aromatyzacja – osiąganie balansu
  • Dekoracje (garnish) oraz sztuka prezentacji koktajli
  • Free pouring – nalewanie odpowiednich porcji alkoholu „z ręki”
  • Ćwiczenia i degustacja

DZIEŃ III

  • Podstawy wiedzy o winie – produkcja, szczepy, temperatura serwowania
  • Podstawy wiedzy o kawie – produkcja, zbiór, obróbka, wypalanie
  • Tworzenie autorskich koktajli – ćwiczenia
  • Beverage cost i kształtowanie cen sprzedaży
  • Zasady prawidłowej inwentaryzacji
  • Podstawy tworzenia receptury barmańskiej
  • Receptura a straty w produkcji
  • Identyfikacja i przeciwdziałanie stratom
  • Najnowsze trendy w barmaństwie
  • Pozwolenie na sprzedaż alkoholi – koncesja
  • Specyfika szukania pracy w gastronomii
  • Ćwiczenia i degustacja

INFORMACJE DODATKOWE

  • Ilość godzin szkoleniowych: 21h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 10:00 - 17:00
  • Zapewniamy całodzienną przerwę kawową oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.

 

Nie pasuje ci termin szkolenia? Sprawdź następne

05
cze
SZKOLENIE BARMAŃSKIE
10:00 - 17:00
ul. Władysława Broniewskiego 10; 81-841 Sopot
Pokaż szczegóły
Pokaż wszystkie
  • Udostępnij:

Poprzednie szkolenie

SKUTECZNY MARKETING TWOJEGO LOKALU

Następne szkolenie

SZKOLENIE ZARZĄDZANIE POKOLENIEM MILLENIALSÓW

Kup Bilet

  • Wszystkie miejsca
    8
  • Zarezerwowane miejsca
    7
  • Wartość
    2362zł / osoba
  • Ilość
  • Zapłać za pomocą
Zaloguj

Musisz się zalogować na naszą stronę, aby zarezerwować to szkolenie! Jeśli chcesz dokonać płatności w II ratach napisz do nas na adres biuro@akademiagastronomii.pl

Akademia Gastronomii

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot
NIP: 5892024299, REGON: 364397886

Krajowy rejestr Instytucji Szkoleniowych: 2.22/00008/2018
Konto: mBank 10 1140 2004 0000 3302 7736 3582

ISO 9001:2015

Social Links

  • Facebook
  • Linkedin
  • Instagram
  • Youtube

Social Links

Kontakt

792 064 779

571 515 558

akademiagastronomii@gmail.com

ul. Broniewskiego 10; 81-841 Sopot

© 2019 akademiagastronomii.net.pl All rights reserved