PR I MARKETING W GASTRONOMII
Jednodniowy warsztat – nowoczesny marketing w gastronomii jest przeznaczony dla managerów, właścicieli, kadry zarządzającej. Szkolenie udowodni, dlaczego tak ważne jest stworzenie atrakcyjnego, charakterystycznego i spójnego wizerunku restauracji.
Wielu restauratorów myśli, że wystarczy podawać dobre jedzenie, aby przyciągnąć klientów do swojego lokalu. Cóż, bardzo rzadko, ale może się tak zdarzyć. Jednakże w zdecydowanej większości przypadków osiągnięcie sukcesu to składowa wielu elementów, wśród których wchodzi marketing. Choć nie ma jednoznacznej „złotej” receptury na świetną restaurację, to niewątpliwie w zarządzaniu pomagają: dopracowana, charakterystyczna wizja marketingowa i kulinarna, pełna kontrola i doinformowane otoczenie biznesowo – medialne. Wskażemy, jak działać pomysłowo przy ograniczonych wydatkach, co w gastronomii jest zjawiskiem powszechnym.
Uczestnicy poznają skuteczne sposoby, jak przyciągnąć i zatrzymać uwagę otoczenia i potencjalnych lub obecnych gości. Zrozumieją zasady skutecznego marketingu w gastronomii, a dzięki ćwiczeniom nauczą się stosować je w życiu codziennym.
PLAN SZKOLENIA
- Strona internetowa jako podstawowe źródło informacji
- Najefektywniejsze działania w mediach społecznościowych
- Budowanie skutecznej strategii obecności na Facebooku
- Facebook Ads (zasady funkcjonowania systemu reklamowego, dobre praktyki tworzenia reklam, dostępne formaty reklamowe, zarządzanie budżetem i i optymalizacja kampanii)
- Od Instagrama po Instagramers’ów – czyli jak za pomocą obrazu i video przyciągnąć odbiorców
- Platformy monitoringu mediów społecznościowych – czyli o poszukiwaniu, śledzeniu i zaangażowaniu klientów
- Google – jak zaistnieć w płatnych i bezpłatnych wynikach wyszukiwania
- Kampanie remarketingowe czyli przypomnij o swojej restauracji klientom, którzy odwiedzili Twoją stronę
- Marketing tradycyjny i lokalny zwiększający popularność restauracji
- Analiza kampanii reklamowych
INFORMACJE DODATKOWE
- Ilość godzin szkoleniowych: 6h
- Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00 - 15:00
- Zapewniamy całodzienną przerwę kawową.
- Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
- Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.