KALKULACJA IMPREZ OKOLICZNOŚCIOWYCH
Duży obrót nie gwarantuje dużego zysku. A duża ilość organizowanych przyjęć może nie satysfakcjonować nas finansowo. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że za zysk odpowiada nie tylko obrót ale i zarządzanie kosztami.
Szkolenie pt. „Prawidłowa kalkulacja imprez okolicznościowych” to kurs, który stworzyliśmy dla szefów kuchni, managerów i właścicieli lokali gastronomicznych, organizujących eventy.
Pokażemy Ci jak dokonać podziału kosztów, prawidłowo stworzyć receptury i zarządzać kosztami produkcji. W jaki sposób prawidłowo policzyć koszty pracowników, koszty utrzymania lokalu jak i koszty surowca. Następnie przeprowadzimy Cię przez zawiły świat kształtowania cen sprzedaży, prezentację oferty oraz zarządzania sprzedażą.
PLAN SZKOLENIA
- Analiza kosztów lokalu gastronomicznego
- Określenie minimalnego i oczekiwanego obrotu
- Sposób na wyróżnienie się na rynku – zasady konkurencyjności
- Kalkulacja surowca (food cost)
- Kalkulacja kosztów personelu
- Określenie kosztów operacyjnych
- Określenie produktów rentownych oraz nierentownych
- Zarządzanie produkcją i eliminacja strat produkcyjnych
- Zasady ustalania ceny sprzedaży
- Rodzaje skutecznych promocji
- Statystyka sprzedaży – tworzenie kalendarza promocji
- Budżetowanie i rozliczanie promocji
- BONUS 1: Tabela excel - analiza kosztów obiektu weselnego
- BONUS 2: Tabela excel - szablon receptury
- BONUS 3: Tabela excel – obliczanie ubytku produkcyjnego
- BONUS 4: Tabela excel – statystyka sprzedaży
INFORMACJE DODATKOWE:
- Szkolenie jest webinarem - szkoleniem video a możliwością zadawania pytań
- Kurs trwa 4 h
- Szkolenie jest nagrywane, po ukończeniu kursu otrzymasz 7-dniowy dostęp do szkolenia, aby móc wrócić do interesujących Cię zagadnień.
- Po ukończeniu szkolenia otrzymasz od nas bonusy do pobrania - tabele excel.