06 cze

Kalkulacja wynosów świątecznych!

Czy na sprzedaży cateringu świątecznego zarobisz tyle, ile byś chciał? Czy zastanawiałeś się, jak stworzyć ofertę wynosów świątecznych, która przyniesie maksymalne zyski? Wyznaczenie ceny na podstawie ofert konkurencji lub metodą „na oko”? Mówimy temu stanowcze NIE! Chcesz dowiedzieć się więcej? 
04 cze

Reklamacje w restauracji!

Reklamacje kojarzone są głównie z zakupem wadliwych produktów czyli towarów, jednak dotyczyć one mogą również usług gastronomicznych. Reklamacje w restauracji nigdy nie powinny być ignorowane, ale jako restauratorzy powinniśmy podchodzić do nich ostrożnie.  Zdarza się, że świadomi konsumenci wykorzystują swoje
02 cze

4 funkcje zarządzania!

Pracujesz na stanowisku szefa kuchni, menadżera restauracji lub jesteś właścicielem lokalu? Znasz 4 podstawowe zadania, które powinny do Ciebie należeć?  Stwórz plan  Zorganizuj pracę  Zmotywuj swoich pracowników  Skontroluj efekty pracy Ułatwi to prace nie tylko Tobie, ale i twoim pracownikom!
28 maj

Cykl życia produktu

Cykl życia produktu charakteryzuje się ściśle określonym schematem funkcjonowania na rynku. Jak na „żywy” organizm przystało, ma w swoim życiu lepsze i gorsze momenty. My, jako właściciele restauracji, szefowie kuchni, managerowie powinniśmy o tym wiedzieć, by w porę móc wprowadzić
06 lip

Organizator wesel – zawód przyszłości?

Profesjonalny konsultant ślubny ma za zadanie przeprowadzić parę zakochanych od początku jej przygotowań do owego dnia aż do finału, czyli przepięknej, wzruszającej ceremonii oraz hucznego wesela do białego rana. Zadba o każdy detal, aby wizja narzeczonych mogła zostać przełożona na