22 lip
Jak obliczyć food cost?

Licz i zarabiaj!
Food Cost to chyba najczęściej powtarzane i jednocześnie najbardziej niezrozumiane pojęcie w gastronomii. Co to właściwie jest i do czego służy? Czym różni się food cost od receptury? Po co mamy to analizować? Odpowiedź jest banalnie prosta! Aby w końcu zacząć zarabiać! Zarówno manager restauracji, jak i szef kuchni powinni monitować to, co dzieje się z produktami. Konsekwentna i systematyczna analiza kosztów surowców pozwoli Ci optymalizować wydatki.
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Może Ci się spodobać

Gradacja cenowa w sprzedaży event’ów
- 12 września 2023
- by edek
- in Aktualności
  Nie liczysz, nie zarabiasz! - To zdanie pewnie śni się naszym kursantom po nocach....Powtarzamy je na szkoleniach jak...

Dlaczego wino jest tak ważne w restauracji ?
29 sierpnia 2023

Skuteczna strategia marketingowa – jak ją zbudować?
16 sierpnia 2023

Czy warto prowadzić TikToka restauracji?
21 maja 2023