22 lip
Jak obliczyć food cost?
Licz i zarabiaj!
Food Cost to chyba najczęściej powtarzane i jednocześnie najbardziej niezrozumiane pojęcie w gastronomii. Co to właściwie jest i do czego służy? Czym różni się food cost od receptury? Po co mamy to analizować? Odpowiedź jest banalnie prosta! Aby w końcu zacząć zarabiać! Zarówno manager restauracji, jak i szef kuchni powinni monitować to, co dzieje się z produktami. Konsekwentna i systematyczna analiza kosztów surowców pozwoli Ci optymalizować wydatki.
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Może Ci się spodobać
KFS – trudne pytania i proste odpowiedzi!
- 21 grudnia 2023
- by edek
- in Aktualności
Wielu z Was zapewne słyszało o Krajowym Funduszu Szkoleniowym, ale niekoniecznie wie jak się ubiegać o dofinansowanie i jakie...
Zwierzaki w restauracji – czyli jak ugościć czworonożnych pupili
16 listopada 2023
Kelnerzy jako ambasadorzy marki restauracji – rola w budowaniu reputacji
31 października 2023