22 lip
Jak obliczyć food cost?
Licz i zarabiaj!
Food Cost to chyba najczęściej powtarzane i jednocześnie najbardziej niezrozumiane pojęcie w gastronomii. Co to właściwie jest i do czego służy? Czym różni się food cost od receptury? Po co mamy to analizować? Odpowiedź jest banalnie prosta! Aby w końcu zacząć zarabiać! Zarówno manager restauracji, jak i szef kuchni powinni monitować to, co dzieje się z produktami. Konsekwentna i systematyczna analiza kosztów surowców pozwoli Ci optymalizować wydatki.
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Może Ci się spodobać
Inwentaryzacja
- 2 listopada 2022
- by edek
- in Aktualności
Słowo klucz – inwentaryzacja. Jednak zanim rozwinę to pojęcie nieco bardziej, chciałabym przedstawić kilka podstawowych zasad dokonywania inwentaryzacji. Zrób...

Food Cost
28 października 2022

Kontrola kosztów w restauracji
25 października 2022

Analiza kosztów Twojego lokalu
17 października 2022