22 cze
Dlaczego kucharze nie lubią food cost’u?
Duży obrót nie gwarantuje dużego zysku.
Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że za zysk odpowiada nie tylko obrót ale i zarządzanie kosztami. Ponadto interesująca i nietuzinkowa karta menu, niekoniecznie zapewni Ci lokal pełen gości oraz kasę wypełnioną pieniędzmi. Na wybór lokalu i poszczególnych dań w karcie menu, ma wpływ mnóstwo czynników. Warto, abyś je znał tworząc ofertę sprzedażową.
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Może Ci się spodobać
Inwentaryzacja
- 2 listopada 2022
- by edek
- in Aktualności
Słowo klucz – inwentaryzacja. Jednak zanim rozwinę to pojęcie nieco bardziej, chciałabym przedstawić kilka podstawowych zasad dokonywania inwentaryzacji. Zrób...

Food Cost
28 października 2022

Kontrola kosztów w restauracji
25 października 2022

Analiza kosztów Twojego lokalu
17 października 2022