22 cze
Dlaczego kucharze nie lubią food cost’u?

Duży obrót nie gwarantuje dużego zysku.
Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że za zysk odpowiada nie tylko obrót ale i zarządzanie kosztami. Ponadto interesująca i nietuzinkowa karta menu, niekoniecznie zapewni Ci lokal pełen gości oraz kasę wypełnioną pieniędzmi. Na wybór lokalu i poszczególnych dań w karcie menu, ma wpływ mnóstwo czynników. Warto, abyś je znał tworząc ofertę sprzedażową.
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Może Ci się spodobać

Gradacja cenowa w sprzedaży event’ów
- 12 września 2023
- by edek
- in Aktualności
  Nie liczysz, nie zarabiasz! - To zdanie pewnie śni się naszym kursantom po nocach....Powtarzamy je na szkoleniach jak...

Dlaczego wino jest tak ważne w restauracji ?
29 sierpnia 2023

Skuteczna strategia marketingowa – jak ją zbudować?
16 sierpnia 2023

Czy warto prowadzić TikToka restauracji?
21 maja 2023