28 maj
Cykl życia produktu
Musisz to wiedzieć!
Cykl życia produktu charakteryzuje się ściśle określonym schematem funkcjonowania na rynku. Jak na „żywy” organizm przystało, ma w swoim życiu lepsze i gorsze momenty. My, jako właściciele restauracji, szefowie kuchni, managerowie powinniśmy o tym wiedzieć, by w porę móc wprowadzić do karty menu produkty, których sprzedaż, może przynieść zysk lub usunąć z niej dania, których sprzedaż jest w danym momencie nieopłacalna.
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Może Ci się spodobać
Jak obliczyć food cost?
- 22 lipca 2022
- by edek
- in Aktualności
Food Cost to chyba najczęściej powtarzane i jednocześnie najbardziej niezrozumiane pojęcie w gastronomii. Co to właściwie jest i do...

Poznajmy się!
20 lipca 2022

Kształtowanie cen sprzedaży
18 lipca 2022

Inflacja a karta menu?!
16 lipca 2022